MINISTAR PRAVDE FINSKE: Sana Marin neće biti kažnjena zbog snimaka sa privatne žurke! Prijave političara su besmislene
Foto: Profimedia

odbio sve optužbe

MINISTAR PRAVDE FINSKE: Sana Marin neće biti kažnjena zbog snimaka sa privatne žurke! Prijave političara su besmislene

Planeta -

Nakon što je pre nekoliko meseci izazvala veliku pažnju javnosti zbog snimaka sa privatnih zabava, finska premijerka Sana Marin je zbog istog razloga ponovno bila tema rasprave u političkom životu Finske.

Naime, ministar pravde ove države Touomas Poysti osvrnuo se na brojne prijave političara u kojima se navodi kako Marin mora biti kažnjena zbog ponašanja i zanemarivanja svoje dužnosti.

Sanna Marin, Sana Marin
foto: Twitter/gianlonostro

Iako su pojedini zvaničnici očekivali kazne, Poysti je izjavio kako ne vidi ništa sporno u snimcima.

"Ministarstvo neće intervenisati i nemamo razloga da sumnjamo u Sanu Marin i eventualno nezakonito postupanje tokom službene dužnosti", rekao je ministar.

Kako je naglašeno, prijave Marin su se odnosile na to da Marin ne bi smela obavljati premijersku dužnost ukoliko vikendom konzumira alkohol.

Misica, Zagrljaj, Sana Marin
foto: Printscreen

Takođe, u pritužbama je navedeno kako se obavljanje premijerskih dužnosti treba predati zameniku, jer je za obavljanje premijerske dužnosti potrebna 24-časovna pribranost i puna operativna sposobnost.

"Da bi se nadzor i analiza proširila na postupke van službenih dužnosti, postupak bi trebao imati pravno relevantnu vezu sa službenim dužnostima ministra", rekao je Poysti.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track