ŠTA SE DESILO U POKROVSKU: Detonacije su odjekivale punih 12 sati! Na nebu su se čuli dronovi, a onda je usledila prva eksplozija
Foto: Shutterstock

rat na istoku Ukrajine

ŠTA SE DESILO U POKROVSKU: Detonacije su odjekivale punih 12 sati! Na nebu su se čuli dronovi, a onda je usledila prva eksplozija

Planeta -

Mesto Pokrovsk odnosno nekadašnji Krasnoarmejsk, grad koji je pre rata imao 61.770 stanovnika u Donjeckoj oblasti u petak uveče našao se na meti žestokog udara ruskih dronova kamikaza Šahid, odnosno Geran-2.

Na meti napada ruskih dronova kamikaza bilo je veliko vojno skladište u blizini železničke stanice, gde se prikupljalo oruže i municija za ukrajinsko vojsku na ovom delu fronta.

Napad na ovo vojno skladište trajao je satima, a prema izveštajima i slikama, koje su objavljene u pitanju je bilo nekoliko vlikih detonacija i ogroman eksplozivni oblak, što ukazuju informacije da je uništena velika količina ubojnih sredstava ukrajinske vojske.

Ukrajinski mediji naveli su da su eksplodirale granate. Međutim koje minobacačke ili artiljerijske nije poznato, osim da se pomenuti objekat nalaiz u ulici Nahimov. Lokalna policija je saopštila da su na lice mesta izašli priotehničari, ali zbog zaostalih detonacija nisu mogli da priđu samom objektu.

Stanovnicima Pokrovska je preporučeno na do daljnjeg ostanuu svojim skloništima.

Prema rečima ruskog vojnog komentatora Jurija Podoljaka, pošto eksplozije traju dug vremenski period ukazuje da su napadom dronova kamikaza Rusija uspela da uništi veliku količinu municije.

S druge strane ni Ukrajinci nius sedeli skrštenih ruku. Posle prvog udara ukrajisnka PVO pokušala je da presretne Gerane, za to je korišten divizion PVo sistema S-300 PS, ali i streljačko naoružanje. Podaci o uništenim dronovima kamikazama su nepoznati. Postoje neki izvori koji tvrde da je PVO bila neuspešna.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja