02:27

BAJDENOVA IZUZETNA NEPOPULARNOST RUŠI DEMOKRATE! Glišić otkrio: Pokušavaju da se spasu uključivanjem Obame, ali je i za to KASNO

KURIR TV

BAJDENOVA IZUZETNA NEPOPULARNOST RUŠI DEMOKRATE?! Glišić otkrio: Pokušavaju da se spasu uključivanjem Obame, ali je i za to KASNO

Planeta -

Američka politička scena se nije još uvek ohladila od prethodnih dešavanja kada je bila smena vlasti, ali novi kongresni izbori takođe mogu da promene sliku politike Sjedinjenih Država.

Predsednik SAD Džo Bajden upozorio je da će, ako republikanci pobede na kongresnim izborima u utorak, demokratija u Americi biti oslabljena, dok je bivši predsednik Donald Tramp nagovestio da će se možda ponovo kandidovati 2024.

Tramp i Bajden pojavili su se pred biračima u ključnim državma pred izbore 8. novembra, na kojima bi demokrate mogle da izgube većinu u oba doma Kongresa. Republikanci su Bajdena u kampanji kritikovali za visoku inflaciju i porast stope kriminala.

Džozef Bajden, Donald Tramp
foto: AP/Susan Walsh, AP/Shafkat Anowar

Analitičari procenjuju da bi demokrate mogle da izgube i Predstavnički dom - gde je repulibknacima potrebno da osvoje samo 5 mesta više nego što imaju sada, da bi dobili većinu, a da je i Senat gde je trenutno izjednačen broj mesta - na ivici. Demokrate su vodile u trkama za mesto senatora u Džorždiji, Pensilvaniji i Nevadi, ali je ta prednost iščezla.

Advokat Vladan Glišić, iz pokreta "Narodna mreža", gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao mogućih rezultata izbora u SAD.

- Referenduma će biti jer je Bajden pokazao u mnogim aspektima da nije predsednik dostojan poverenja koje mu je dato. Pre svega to se vidi čak i u demokratskoj stranci, oni su u kampanju uključili Obamu jer su shvatili da je Bajden izuzetno nepopularan. Sada pokušavaju da se izvuku i da u kampanji ne budu žrtve Bajdenovog imidža, ali je za to kasno - rekao je Glišić.

Vladan Glišić
foto: Kurir televizija

- Ovi izbori su naravno bitni za celu planetu ali i onoga što će se desiti u Ukrajini. Zbog toga je pitanje Bajdenovog poverenja jer je on žestoko zalegao za podršku Ukrajini. Nakon ovih izbora (pod uslovom da republikanci pobede) to se neće promeniti odma transparentno i radikalno, ali će dosta toga istražiti - rekao je Glišić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:28

BAJDEN KRIV ZA RAT U UKRAJINI? Stručnjaci za Kurir TV tvrde: Za interes celog sveta je bolji Tramp ON NE BI TO DOZVOLIO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track