POZNATI DETALJI TEŠKE NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO NAČELNIK HERSONA: Nije mu pomoglo ni blindirano vozilo! (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

KIRIL STREMOUSOV STRADAO

POZNATI DETALJI TEŠKE NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO NAČELNIK HERSONA: Nije mu pomoglo ni blindirano vozilo! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Zamenik načelnika Hersonske oblasti Kiril Stremousov poginuo je u nesreći sa kamionom, rekao je izvor RIA Novosti upoznat sa istragom.

„Krivac nesreće je, po svoj prilici, vozač kamiona, koji je presekao ili napravio još jedan opasan manevar. Najverovatnije je vozač blindiranog Leksusa (u kojem je sedeo Stremousov) izgubio kontrolu, pokušavajući da izbegne sudar sa kamionom na raskrsnici“, rekao je izvor agencije.

Kiril Stremousov
foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Dopisnici RIA Novosti uzeli su snimak sa mesta nesreće na kojem se vidi da je terenac zamenika šefa regiona ozbiljno oštećen – oklopna kapsula automobila je otkinuta sa šasije.

Tragedija se dogodila na raskrsnici autoputeva M-14 i R-47, koji vode ka Hersonu, odnosno ka Novoj Kahovki. Tamo već radi istražni tim. Kada su dopisnici RIA stigli na mesto nesreće, drugog automobila – kamiona – nije bilo.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja regiona, u udesu su se sudarila tri automobila. Pored Stremousova, povređene su još dve osobe. Danas je uprava Hersonske oblasti saopštila da je zamenik šefa regiona poginuo u nesreći. Prema navodima vlasti, njegov vozač je preživeo.

Informaciju o pogibiji jednog zvaničnika potvrdio je i vršilac dužnosti načelnika Hersonske oblasti Vladimir Saldo.

Kiril Stremousov
foto: Printscreen/Twitter

On je dodao da će vlasti pomoći porodici Stremousov. Preminuli ima petoro dece, uskoro će mu se roditi šesto.

Kiril Stremousov je rođen 1976. godine u Donjeckoj oblasti. Završio Zapadnoukrajinski nacionalni univerzitet. Bavi se politikom, vodio je hersonski ogranak Socijalističke partije Ukrajine. Godine 2014. godine, kada se u Kijevu dogodio državni udar, organizovao je mitinge u Hersonu protiv Majdana.

Posle ruske invazije na Ukrajinu, Stremousov je postavljen za zamenika šefa administracije Hersona. Gotovo svakodnevno je na svojim društvenim mrežama objavljivao poruke o stanju stvari u regionu i na liniji kontakta.

Hersonska oblast je 30. septembra anektirana od strane Rusije.

Putin posthumno odlikovao Kirila Stremusova

Predsednik Rusije Vladimir Putin posthumno je odlikovao zamenika načelnika administracije Hersonske oblasti Kirila Stremusova Ordenom za hrabrost, objavljen je odgovarajući ukaz na Internet portalu pravnih informacija.

„Za hrabrost iskazanu u vršenju dužnosti, posthumno odlikovati Ordenom za hrabrost Kirila Sergejeviča Stremusova, zamenika načelnika vojno-civilne uprave Hersonske oblasti“, navodi se u ukazu.

Danas je uprava Hersonske oblasti saopštila da je zamenik šefa regiona poginuo u nesreći. Prema navodima vlasti, njegov vozač je preživeo, prenose RIA novosti.

Kurir.rs/Nova/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track