PRVI ČOVEK AMERIČKE VOJSKE: Rusi i Ukrajinci su do sad izgubili 100.000 vojnika! Pobedu na terenu neće ostvariti ni jedni ni drugi
Foto: Youtube/Printscreen

Pregovori sve izvesniji

PRVI ČOVEK AMERIČKE VOJSKE: Rusi i Ukrajinci su do sad izgubili 100.000 vojnika! Pobedu na terenu neće ostvariti ni jedni ni drugi

Planeta -

Više od 100.000 ruskih vojnika ubijeno je ili ranjeno u Ukrajini, a ukrajinske snage će verovatno imati sličan broj žrtava, izjavio je u sredu predsedavajući Združenog generalštaba oružanih snaga SAD general Mark Mili

"Više od 100.000 ruskih vojnika je ubijeno ili ranjeno. Isto je verovatno i na ukrajinskoj strani", rekao je general Mili.

Brojke koje je dao Mili, a koje se ne mogu nezavisno potvrditi, najpreciznije su do sada iz Vlade Sjedinjenih Američkih Država više od osam meseci nakon početka rata.

Milley je takođe rekao da postoji šansa za pregovore o okončanju rata, i da vojna pobeda možda neće biti moguća ni za Rusiju ni za Ukrajinu.

"Mora postojati obostrano priznanje da se vojna pobjeda verovatno u pravom smislu reči možda ne može postići vojnim sredstvima, i stoga se morate okrenuti drugim sredstvima", rekao je Mili i dodao kako "postoji prilika za pregovore".

Millijevi komentari usledili su nakon što je Rusija naredila svojim trupama da se povuku iz grada Hersona na jugu Ukrajine, što je veliki udarac za Moskvu.

Ali, zvaničnici u Kijevu su reagovali sa oprezom, rekavši da je malo verovatno da će ruska vojska napustiti strateški grad bez borbe, dok je američki predsjednik Joe Biden sugerirao da je povlačenje dokaz da Moskva ima "stvarne probleme" na bojnom polju.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track