RUSKE FABRIKE RAKETA RADE U 3 SMENE: Ukrajinci očekuju nove MASOVNE UDARE u novembru, Rusi ne odustaju od UNIŠTENJA INFRASTRUKTURE
Foto: EPA/STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE

prave se zalihe

RUSKE FABRIKE RAKETA RADE U 3 SMENE: Ukrajinci očekuju nove MASOVNE UDARE u novembru, Rusi ne odustaju od UNIŠTENJA INFRASTRUKTURE

Planeta -

Ruska vojska pravi zalihe projektila kako bi izvršila još jedno masovno granatiranje Ukrajine, sa ciljem uništavanja najvažnije infrastrukture zemlje, izjavio je portparol Komande Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat, preneo je portal Oborzevatel.

Prema njegovim rečima, izvođenjem pojedinačnih raketnih napada, neprijatelj ne postiže željeni efekat, jer se snage PVO koncentrišu na ciljeve i uništavaju ruske rakete.

- Neprijatelj je uvideo da efekat pojedinačnih udara nije tako veliki. Ako mali broj projektila leti, oni će sigurno biti oboreni, baš kao i Šahedi. Velika koncentracija na mali broj oružja znači da će oni biti oboreni, rekao je Ignat.

Zbog toga su, po njegovim rečima, Rusi odlučili da pokrenu masovne raketne napade, posebno na objekte kritične infrastrukture. U tom cilju, Ruska Federacija sada intenzivno radi na popuni zaliha raketa.

- Neprijatelj je nekoliko meseci gomilao sredstva za masovne napade, kojih je u oktobru bilo četiri. Tamo vojne fabrike rade u tri smene da popune kalibre koje još uvek proizvode. Neprijatelj nije odustao od planova da uništi našu kritičnu infrastrukturu, rekao je Ignat.

Ignat je takođe prokomentarisao pretnje balističkih raketa koje Iran verovatno isporučuje Rusiji. Prema njegovim rečima, takvim projektilima je teže odoleti , jer je potreban veliki broj protivraketnih sredstava.

Istovremeno on je pozvao Ukrajince da ne paniče zbog toga, jer Rusija od početka rata ispaljuje na Ukrajinu balističke rakete , posebno „Iskandere“.

Od 28. oktobra Rusija je izvela 4.500 raketnih udara i izvršila 8.000 vazdušnih napada na Ukrajinu, naveo je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Ranije je saopšteno da glavna pretnja iranskih balističkih raketa Fateh-110 i Zolfagar, kojima Rusija može da napadne Ukrajinu, leži u njihovoj velikoj brzini.

Kako prenosi portal Oborzevatel, načelnik GUR-a Ministarstva odbrane Ukrajine, general-major Kirilo Budanov, upozorio je da balističke rakete Fateh-110 i Zolfagar, koje Iran planira da isporuči Rusiji, predstavljaju ozbiljnu pretnju za Ukrajinu, i da se očekuje da će Rusija moći sa njima da napadne Ukrajinu već u novembru.

(Kurir.rs/Oborzevatel)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track