DEVOJČICE BRUTALNO UBIJENE, NA SNIMKU SE ČULA JEDNA REČ: Nakon 5 godina otkriven ubica, porodica u šoku "Bio je MEĐU NAMA" (VIDEO)
Foto: Youtube/WISH-TV

MONSTRUOZNO

DEVOJČICE BRUTALNO UBIJENE, NA SNIMKU SE ČULA JEDNA REČ: Nakon 5 godina otkriven ubica, porodica u šoku "Bio je MEĐU NAMA" (VIDEO)

Planeta -

Stravično ubistvo dogodilo se 2017. godine kada su dve devojčice po imenu Liberti Džerman (14) i Abigejl Vilijams (13) ubijene dok su šetale u Delfaju na severu Indijane. Sada je, nakon više od pet godina, uhapšen njihov sugrađanin zbog jezivog zločina.

Naime, devojčice su nestale tokom šetnje u Delfaju 13. februara 2017,da bi njihova tela bila pronađena sledećeg dana blizu napuštenog železničkog mosta, prenosi Njujork tajms.

Ovaj monstruozni slučaj šokirao je čitavu zemlju nakon što su vlasti objavile sadržaj sa Libertinog telefona, uključujući snimak čoveka koji ih je pratio i glas koji je rekao: "Nizbrdo".

Vlasti su na konferenciji za štampu u ponedeljak objavile da je zbog ubistva uhapšen i optužen Ričard Alen (50) iz Delfaja. On se izjasnio da nije kriv, a u pritvoru je bez određene kaucije, rekao je tužilac okruge Kerol Nikolas Mekliland.

Ali, čitava stvar još nije gotova. Mekliland je rekao da je slučaj i dalje u toku i da istražitelji imaju otvorene linije za informacije ne samo o Alenu "već i bilo kojoj drugoj osobi". Sud je zapečatio informacije iz optužnice radi zaštite integriteta slučaja, a pripremno ročište zakazano je za 13. januar.

- Suđenje je zakazano za 20. mart – dodao je Mekliland.

Porodica Liberti Džerman šokirana je vestima da je osumnjičeni za ubistvo njihov sugrađanin.

- Ovo je mala zajednica. Veoma nam teško pada što je to bio neko od nas – rekla je Libina baka Beki Peti, preneo je Jahu njuz.

- Kako neko može da uradi tako nešto i onda nastavi da živi kao da se ništa nije dogodilo – upitao je deda devojčice Majk Peti.

"Živeo je među nama"

Libina sestra Kelsi Džerman rekla je da je uvek osećala da je ubica neko ko poznaje područje Delfaja, ali da nije želela da veruje da je on "baš tu među nama". Petijevi su još rekli da se Libina tetka jednom srela sa Alenom, kad je donela fotografije devojčice za štampanje za njenu sahranu. Rekla je da joj Alen nije ništa naplatio za njih.

Libi i Ebi obe su bile učenice osmog razreda, a nestale su poslednjeg dana četverodnevnog zimskog raspusta. Iz kuće su krenule oko 13.00 sati da bi prošetale blizu napuštenog železničkog mosta kod staze za pešačenje.

Trebalo je da se pokupe kasnije popodne, ali kako se nisu pojavile rođak je pozvao policiju. Sledećeg dana su njihova beživotna tela nađena u šumi, oko kilometar uzvodno od mosta.

Policija je tokom istrage objavila materijal sa telefona, uključujući snimak muškarca koji je išao iza njih u nadi da će ga neko prepoznati. Napravljena je i skica osumnjičenog. Prošle godine je nagrada ponuđena za informacije koje bi dovele do raspleta slučaja porasla na više od 300.000 dolara.

Policija nije navela kako su devojčice ubijene, ali su pohvalile preminulu Libi za snimak.

- Ova mlada dama je heroj, nema sumnje, što je imala toliko prisebnosti da aktivira video sistem na svom mobilnom telefonu i snimi ono za šta verujemo da je zločin koji tek treba da se dogodi – rekao je zvaničnik državne policije Toni Slokum na konferenciji za novinare 2017.

(Kurir.rs/New York Times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track