DRUŠTVENE MREŽE GORE: Sergej Lavrov obukao majicu sa potpisom Baskijata, crnog slikara i biseksualca, koji se predozirao heroinom
Foto: Printscreen Twiter

o čemu se ovde radi?

DRUŠTVENE MREŽE GORE: Sergej Lavrov obukao majicu sa potpisom Baskijata, crnog slikara i biseksualca, koji se predozirao heroinom

Planeta -

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova demantovali su danas da je on hospitalizovan na Baliju, po dolasku na samit G20.

"Sergej Viktorovič i ja čitamo vesti i ne verujemo svojim očima: ispostavilo se da je hospitalizovan", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

"Ovo je, naravno, vrh fejkova. Pa, čekajte veliku ekskluzivu", dodala je Zaharova.

Ona je na Telegramu objavila video sa Lavrovom koji sedi na terasi, u šorcu i majci, s papirima na stolu.

Korisnicima društvenim mreža je međutim privukla pažnju je i majica ruskog ministra spoljnih poslova. Ona se na internetu može naručiti za 20 dolara, a na kojoj je odštampano ime "Baskijat" i stilizovana kruna, što u stvari predstavlja logo poznatog slikara Žan Mišela Baskijata.

Žan Mišel Baskijat, bio je inače crni američki slikar koji je u 27. godini umro od prevelike doze heroina. Baskijat je takođe bio poznat po bogatom emotivnom životu i kao biseksualac, a njegovi radovi i slike danas na aukcijama dostižu astronomske iznose. Njegova sika iz 1982. "Bez naslova", koja prikazuje crnu lobanju sa crvenim i žutim potočićima, prodata je za rekordnih 110,5 miliona dolara, postavši jedna od najskupljih slika ikada kupljenih.

Korisnici društvenim mreža su takođe primetili da Lavrov nosi sat i telefon marke Apple, a sve to veoma odudara od večito ozbiljne pojave ruskog ministra spoljnih poslova.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track