LANSIRANO OKO 100 KRSTAREĆIH RAKETA Novi žestoki udar ruske strateške avijacije, ukrajinski gradovi u MRAKU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Telegram

raketni napad

LANSIRANO OKO 100 KRSTAREĆIH RAKETA Novi žestoki udar ruske strateške avijacije, ukrajinski gradovi u MRAKU (VIDEO)

Planeta -

Ruska strateška avijacija i Crnomorska flota izveli su danas ponovo žestoki raketni napad na Kijev.

Portparol Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat je saopštio da su danas tokom masovnog raketnog udara ruske snage ispalile oko 100 projektila širom Ukrajine.

Najmanje jedna osoba poginula je danas u ruskom raketnom napadu na Kijev, saopštio je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine Vitalij Kličko.

Posle ruskih raketnih napada, snabdevanje energijom u Ukrajini je kritično, saopštila je Kancelarija ukrajinskog predsednika. Mrežni operateri su prinuđeni da po hitnom postupku isključe delove mreže. Operater Ukrenergo je saopštio da je najveća šteta nastala u severnim i centralnim regionima zemlje. Tamo je hitno isključena struja kupcima svih kategorija. U glavnom gradu Kijevu će takođe biti smanjeno snabdevanje.

Serija snažnih eksplozija potresla je Kijev koji više od 14 dana nije bio na meti žestokih udara ruske strateške avijacije.

Prepostavlja se da su meta u Kijevu vojni objekti. Za sada lokalne vlasti se nisu oglašavale šta je napadnuto u ukrajinskoj prestonici.

Takođe, ukrajinski mediji i vlasti izveštavaju o eksplozijama u Odesi, Krivom Rogu, Lavovu, Harkovu i Žitomiru U poslednja tri delimično je isključena struja.

U Harkovu je obustavljen rad metroa.

Ranije je širom Ukrajine objavljena vazdušna uzbuna .

Napad izvodi 15 strateških bombardera TU 95 4 raketne fregate Crnomorske flotile, dve podmornice Varsavanska isto i pet raketnih brodova kaspijske flotile.

Sa TU 95 lasniraju se krstareće rakete H101. Sa brodova krstareće rakete Kalibr.

Prema nezvaničnimi informacijama, u Kijevu je pogođena i zgrada Generalštaba.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track