OBJAVLJEN NOVI SNIMAK GRANATIRANJA! Ukrajinci tvrde da je bombardovan ruski aerodrom: Nebo crveno, odjekuju EKSPLOZIJE (VIDEO)
Foto: Twitter/geop4ward

OBJAVLJEN NOVI SNIMAK GRANATIRANJA! Ukrajinci tvrde da je bombardovan ruski aerodrom: Nebo crveno, odjekuju EKSPLOZIJE (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinski mediji preneli su vest da su tokom noći odjeknule eksplozije u okupiranom gradu Džankoj na Кrimu.

Ruski aerodrom je bio meta napada, a video snimak objavio je zvanični Tviter nalog Ukrajinskih odbrambenih snaga, preneo je Euro Weekly News.

Kako se navodi u jednoj od objava, Ukrajina je granatirala ruski vojni aerodrom na teritoriji Krima, na kojem se nalazi najmanje 80 vojnih aviona.

Ukrinform je saopštio da su se eksplozije čule u sredu kasno uveče, pozivajući se na lokalne Telegram kanale.

Britansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je utorak po svemu sudeći bio dan kada je izvršeno najviše napada na Ukrajinu u jednom danu od prve nedelje ruske invazije, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane, zbog čega su mnogi ocenili da je granatiranje Krima osveta Kijeva.

"Municija je lansirana sa vazdušnih, morskih i kopnenih platformi. Iako je veliki deo raketa uspešno presretnut, Ukrajina se suočava sa značajnim smanjenjem raspoložive električne energije iz svoje nacionalne mreže. To će uticati na pristup civila komunikacijama, grejanju i vodosnabdevanju", navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Euro Weekly News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track