ZAPOSLENI MASOVNO ODLAZE IZ TVITERA NAKON MASKOVOG ULTIMATUMA RADNICIMA: Jedna stvar ukazuje na to da je situacija KRITIČNA
Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

NAPETO

ZAPOSLENI MASOVNO ODLAZE IZ TVITERA NAKON MASKOVOG ULTIMATUMA RADNICIMA: Jedna stvar ukazuje na to da je situacija KRITIČNA

Planeta -

Kriza u Tviteru dostigla je nove visine sinoć pošto je prijavljeno da su stotine zaposlenih odbile ultimatum Elona Maska, što je ugrozilo sposobnost kompanije da nastavi sa normalnim poslovanjem, piše Gardijan.

Kako je kompanija privremeno zatvorila svoje kancelarije za zaposlene, korisnici Tvitera počeli su da se opraštaju od ove mreže i povezuju sa nalozima na drugim platformama.

Odlasci iz firme uključuju mnoge inženjere odgovorne za otklanjanje grešaka i sprečavanje prekida usluga, što otvara pitanja o stabilnosti platforme usred gubitka zaposlenih i izaziva rasprave među menadžerima o tome kome treba tražiti da se vrati, rekli su sadašnji i bivši radnici Tvitera, navodi britanski list.

Kao prvi znak da je broj onih koji su odbili da potpišu ultimatum Ilona Maska veći nego što se očekivalo, jeste njegovo obaveštenje zaposlenima u četvrtak, u kom je naveo da će im biti dozvoljeno da rade od kuće ako njihovi menadžeri budu tvrdili da dali su „odličan doprinos“.

Tviter je kasnije putem mejla objavio da će zatvoriti „njihove poslovne zgrade“ i onemogućiti pristup pomoću bedža zaposlenima do ponedeljka, objavio je Njujork Tajms.

Na mreži, korisnici su spekulisali da bi sajt mogao da padne za nekoliko sati ili dana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track