PLAĆENI UBICA IZBEGAO SMRTNU KAZNU NA NEVEROVATAN NAČIN: Čitav sat nisu mogli da mu nađu venu, pa ISTEKAO ROK ZA POGUBLJENJE!
ilustracija, Foto: Fejsbuk Printskrin

Američka država Alabama prinuđena da otkaže smrtnu kaznu

PLAĆENI UBICA IZBEGAO SMRTNU KAZNU NA NEVEROVATAN NAČIN: Čitav sat nisu mogli da mu nađu venu, pa ISTEKAO ROK ZA POGUBLJENJE!

Planeta -

Američka država Alabama je prinuđena da otkaže pogubljenje osuđenog ubice zato što "dželati" nisu uspeli da pronađu venu kako bi dali smrtonosnu injekciju.

To je drugo pogubljenje od kojeg je ova savezna država morala da odustane zbog poteškoća sa intravenskom opremom za samo tri meseca, piše Raša Tudej na engleskom.

Zatvorsko osoblje u ustanovi Vilijam C. Holman u Altmoru provelo je sat vremena pokušavajući da ubace dve cevčice infuzije sa otrovom sa venama plaćenog ubice Keneta Judžina Smita.

Iako su na kraju uspeli da postave jednu cev, nisu uspeli da lociraju venu za drugu pre nego što je sat otkucao ponoć i nalog za pogubljenje ovog 57-godišnjaka je istekao.

Smit je 1996. osuđen na smrt zbog ubistva Elizabet Senet. Njega je unajmio muž ubijene žene, propovednik Čarls Senet, koji mu je platio 1.000 dolara. Senet je bio u dugovima i nadao se da će dobiti veliku sumu novca od osiguranja nakon ubistva supruge.

Na suđenju, Smit je priznao da je "dogovoreno da suoptuženi DŽon Forest Parker i ja izvršimo ubistvo" i da je uzeo stvari iz kuće kako bi ubistvo izgledalo kao provala.

Međutim, Smit je tvrdio da, dok je učestvovao u napadu, nije nameravao da ubije Senet, koja je umrla sa osam uboda nožem u grudi i dve u vrat. Parker, koji je takođe dobio 1.000 dolara za učešće u ubistvu, pogubljen je 2010.

U septembru, Alabama je morala da odloži pogubljenje Alana Milera nakon što zatvorsko osoblje nije moglo da ubaci infuziju skoro dva sata uprkos ponovljenim ubodama u ruke, šake i stopala.

U julu, državno pogubljenje DŽoa Nejtana DŽejmsa trajalo je više od tri sata, jedno od najdužih u istoriji, ostavljajući zatvorenika sa rasečenom rukom i višestrukim ranama, što je kršenje protokola pogubljenja.

Alabama je ukinula smrtnu kaznu 2017. godine, ali ta odluka se ne odnosi na izrečene kazne.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track