EKSPLOZIJA NA GASOVODU U RUSIJI: Bukti veliki požar u Lenjingradskoj oblasti, vatrogasci i spasioci na licu mesta (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

incident

EKSPLOZIJA NA GASOVODU U RUSIJI: Bukti veliki požar u Lenjingradskoj oblasti, vatrogasci i spasioci na licu mesta (VIDEO)

Planeta -

Na gasovodu u Lenjingradskoj oblasti danas je došlo do eksplozije, naveo je guverner Aleksandar Drozdenko na svom Telegram kanalu .

„Vatrogasci i spasioci gase požar koji je nastao kao posledica eksplozije na gasovodu između Berngardovke i Kovaleva“, napisao je on.

Prema rečima Drozdenka, nema opasnosti po stanovništvo i širenja požara na stambena naselja. Prema preliminarnim podacima, u eksploziji niko nije povređen.

U Ministarstvu za vanredne situacije navedeno je da je do eksplozije došlo zbog smanjenja pritiska na gasovodu.

Eksplozija, Rusija, Lenjigradska oblast, Gasovod
foto: Printskrin / You Tube

"Sada je smanjen pritisak na magistralnom gasovodu, Svevoložska CHPP je prebačena na mazut kako bi se obezbedilo nesmetano snabdevanje toplotom", dodao je guverner.

Ovo je drugi incident u toku samo jednog dana, jer se jutros oko pet sati po lokalnom vremenu desila eksplozija gasa u stambenoj zgradi u selu Timovsko na ruskom ostrvu Sahalinu.

Prema poslednjim informacijama, broj žrtava ove nesreće porastao je na 9, a među poginulima je četvoro dece.

Lokalne vlasti su saopštile da je, prema prvim informacijama, uzrok eksplozije nepravilno skladištenje i rukovanje bocama sa gasom za domaćinstvo.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track