OVO JE NAPADAČ KOJI JE POČINIO MASAKR U VIDRŽINIJI! Pobio zaposlene, pa izvršio samoubistvo: Očevici opisali JEZIVE SCENE (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

HOROR

OVO JE NAPADAČ KOJI JE POČINIO MASAKR U VIDRŽINIJI! Pobio zaposlene, pa izvršio samoubistvo: Očevici opisali JEZIVE SCENE (FOTO)

Planeta -

Naoružani napadač, koji je počinio masakr u robnoj kući Volmart u američkoj saveznoj državi Virdžinija, identifikovan je kao Andre Bing, menadžer u prodavnici, koji je ubio šest saradnika pre nego što je izvršio samoubistvo.

Na Fejsbuku je kružio video snimak uživo koji je navodno napravila zaposlena u Volmartu, a koji prikazuje njenog kolegu kog ona oslovljava sa „Andre“.

Virdžinija, Volmart
foto: Printscreen/Facebook

Naime, mladić je viđen kako se šali sa radnicima pre nego što se udaljio u trenutku kada je ova žena uperila kameru u njega. Nije bilo poznato kada je snimak snimljen.

Šef policije u Česapiku Mark Soleski rekao je da je napadač ubio šest saradnika pre nego što je izvršio samoubistvo pištoljem.

Virdžinija, Volmart
foto: Printscreen/Facebook

Policijska uprava je saopštila da su tri osobe, uključujući i ubicu, pronađene mrtve u prostoriji za odmor u prodavnici, dok je jedna žrtva pronađena mrtva ispred prodavnice. Dodali su da su još tri žrtve prevezene u lokalne bolnice na dalje lečenje, ali su podlegle povredama.

"U ovom trenutku nema jasnog motiva“, rekao je Soleski, dodajući da nema naznaka da je napadač bio poznat policiji pre pucnjave. Takođe nije mogao da potvrdi da su sve žrtve zaposleni u Volmartu.

Jedan zaposleni u radnji opisao je užas na Fejsbuku uživo i prvo identifikovao napadača kao menadžera.

"Razneo je sebi mozak. Ubio je devojku unutra. Ušao je i zapucao. Žao mi je žrtava”, rekao je zaposleni, čovek po imenu Kevin Harper.

Virdžinija, Volmart
foto: EPA Shawn Thew

"Upravo sam izašao iz sobe za odmor, ušao je menadžer, počeo da zatvara ljude unutra, počeo da puca, brate. Menadžer je ušao, počeo da roka, čoveče. Čim sam napustio sobu za odmor, on je ušao tamo, čoveče... to je... jezivo“, rekao je.

Bingov identitet je kasnije potvrdio Volmart u izjavi kompanije koja je navela:

"Fokusirani smo na to da učinimo sve što možemo da podržimo naše saradnike i njihove porodice u ovom trenutku. Navodni počinilac je identifikovan kao Andre Bing. Možemo potvrditi da je bio saradnik Volmarta.

Ranije danas policija je izvršila raciju u kući u kojoj se veruje da je živeo Bing, razvalivši vrata.

Druga zaposlena, Džesi Vilčevski, rekla je TV stanici Norfolk VAVI da je ubica uperio pištolj u nju i rekao joj da ide kući dok se skrivala ispod stola.

"Nije čak ni izgledalo stvarno dok niste osetili... 'pov-pov-pov', možete to osetiti," rekla je Vilčevski izdanju.

"U početku nisam mogla da ga čujem jer je bilo tako glasno da sam to mogla da osetim.”

Podsetimo, u pucnjavi koja se sinoć dogodila u robnoj kući Volmart u američkoj saveznoj državi Virdžinija, ubijeno je i ranjeno više ljudi. Policija je saopštila da je napadač ubijen.

"Policija Česepika potvrduje incident sa vatrenim oružjem u Volmartu na Semovom tragu i nekoliko smrtnih ishoda. Napadač je među žrtvama", navedeno je na Tviter nalogu grada Česepik.

(Kurir.rs/New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja