SEVER KRIMA NA UDARU: Čule se eksplozije, radila i PVO! U Armjansku sve mirno nema evakuacije
Foto: Twitter/geop4ward

napad dronova

SEVER KRIMA NA UDARU: Čule se eksplozije, radila i PVO! U Armjansku sve mirno nema evakuacije

Planeta -

Ruski sistem protivvazdušne odbrane (PVO) radio je u petak u gradu Armjansk na severu Krima, rekao je Vasilij Teliženko, šef lokalne administracije na svom Telegram kanalu .

„Molim vas da ostanete mirni, sistem protivvazdušne odbrane radi“, napisao je on.

Teliženko je precizirao za TASS da je sistem PVO radio u blizini grada, ranije su se u Armjansku čuli samo udaljeni zvuci eksplozija.

„Pogledao sam sve službe, razgovarao, sve je u redu, svi su na svojim radnim mestima i svi rade. Tamo [u Ukrajini] sede određeni ljudi koji tresu celu ovu situaciju. Evakuacija iz Armjanska nije sprovedena, nije i nije planirana“, rekao je Teliženko.

Početkom nedelje proukrajinski Telegram kanali su širili informacije o navodnoj evakuaciji iz Armjanska zbog granatiranja iz Kijeva.

Oleg Krjučkov, savetnik šefa Krima, nazvao je ove publikacije podmetanjem, precizirajući da ukrajinski resursi ovog puta kreiraju lažne u ime ruskih vojnika.

Šef Krima Sergej Aksjonov je takođe rekao da se evakuacija iz Armjanska ne sprovodi, informacije o tome su lažne ukrajinske vlasti.

Istovremeno, preduzimaju se sve mere neophodne za obezbeđenje bezbednosti poluostrva. On je pozvao sve da se fokusiraju samo na pouzdane izvore informacija.

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track