"NUKLEARKA ZAPOROŽJE OSTAJE POD RUSKOM KONTROLOM": Rusija demantuje navode o napuštanju elektrane i povlačenju iz Enerdogara
Foto: EPA-EFE/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY

NEGIRAJU

"NUKLEARKA ZAPOROŽJE OSTAJE POD RUSKOM KONTROLOM": Rusija demantuje navode o napuštanju elektrane i povlačenju iz Enerdogara

Planeta -

Nuklearna elektrana Zaporožje ostaje pod ruskom kontrolom, kao i grad Energodar, saopštila je gradska uprava.

"U poslednje vreme mediji koje kontroliše Kijev aktivno šire lažne vesti da Rusija navodno planira da se povuče iz Energodara i napusti Zaporošku nuklearnu elektranu. Ta informacija nije tačna“, istaknuto je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Dodaje se da Zaporoška nuklearna elektrana ostaje pod kontrolom Rusije i da je njena bezbednost potpuno osigurana, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da izveštaji medija da Rusija planira da napusti grad Energodar i Zaporošku nuklearnu elektranu nisu istiniti.

- Nema potrebe da se traže znakovi kojih nema i ne može biti - rekao je Peskov komentarišući izjavu direktora kompanije "Energoatom" Petra Kotina da se "vide znakovi pripremanja Rusije da napusti Zaporošku nuklearnu elektranu".

Prethodno je šef ukrajinske državne kompanije za nuklearnu energiju izjavio da postoje znaci da se ruske snage možda spremaju da napuste nuklearnu elektranu u Zaporožju, koju su zauzele u martu.

Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se pored grada Energodara. Reč je o najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi po broju blokova i kapacitetu.

(Kurir.rs/Blic/Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track