ŠOJGU OBELODANIO: Završena obuka 300.000 rezervista! Spremno 8.000 tenkovskih posada! U Belorusiji sve više ruske vojske
Foto: Printscreen

konsultovanje vojnog vrha

ŠOJGU OBELODANIO: Završena obuka 300.000 rezervista! Spremno 8.000 tenkovskih posada! U Belorusiji sve više ruske vojske

Planeta -

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na današnejm sastnaku a ruskim vojnim vrhom izneo je prve procene o obuci mobilsianih i prve konkretne podatke, što ukazuje da se Rusija uskoro priprema za drugu intenzivniju fazu i masovinju upotrebu vojske u Ukrajini nego do sad.

"Tokom specijalne vojne operacije, Oružane snage Rusije testiraju nove metode borbene upotrebe raketnih trupa i artiljerije", izjavio je ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu.

Šojgu je saopštio i prvi put od proglašenja demimične mobilizacije da je vojska pozvala više od 300.000 rezervista i da su oni završili dvomesečnu obuku na više od 100 poligona širom Rusije i Bolrusije i da je u ovaj program bilo uključeno više od 3.000 vojnih instruktora, koji su već imali borbena iskustva u ukrajini.

Prema rečima ministra odbrane Seregeja Šojgua u centrima za obuku, obučeno je više od 8.000 tenkovskih posada i posada brobenih vozila pešadije i oklopnih vozila ostalih namena, artiljerijskih posada i posada PVO raketnih sistema, zatim specijalista za obuku izviđačkim dronovima, kao i specijalisti za elektronsko ratovanje.

"Vojno osoblje je dobilo znanja i veštine neophodne za uspešno izvršavanje borbenih i specijalnih zadataka, kako samostalno tako i u sastavu jednica, rekao je Šojgu.

Kako Kurir saznaje nova pojačanja u vojsci i brobenoj tehnici i dalje stižu u Belorusji, sa čime se stvara značajna koncentracija trupa na granici sa Ukrajinom, što nagoveštava i opciju ponovnog otvaranja severnog fronta, koji je inače ugašen posle povlačenja ruske vojske iz Kijesvske i Sumske oblasti krajm marta i početkom aprila ove godine.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track