U KIJEVU ZA 24 ČASA DEVET OSOBA STRADALO U POŽARIMA: Izbio 131 požar od čega 106 u kućama i stanovima!
Foto: EPA/Roman Pilipey

hladnoća i mrak okovali ukrajinu

U KIJEVU ZA 24 ČASA DEVET OSOBA STRADALO U POŽARIMA: Izbio 131 požar od čega 106 u kućama i stanovima!

Planeta -

Ukrajinske službe za hitne intervencije saopštile su danas da je devet osoba nastardalo u požarima tokom poslednja 24 časa pokušavajući da zagreju svoje domove nakon ruskih napada na elektroenergetske objekte koji su izazvali prekide i restrikcje u snabdevenju strujom.

Broj požara je u porastu jer se Ukrajinci, kršeći bezbednosna pravila, snalaze koristeći generatore, sveće i plinske grejalicee.

Samo u poslednja 24 sata izbio je 131 požar, od kojih su 106 u kućama i stanovima, devet osoba je umrlo, a osmoro je povređeno, navedeno je u saopštenju na koje se poziva agencija Rojters.

Ukrajina svim silama pokušava da obnovi dalekovode i infrastrukturu, sedam dana nakon što su u raketnim napadima ruske snage oštetile energetska postrojenja širom zemlje.

Državna elektroprivreda je objavila da se situacija malo popravila i da je bez struje 27 posto zemlje, u odnosu na 30 posto u utorak, navodi Rojters.

Meteorolozi najavljuju da će temperature u Kijevu u tokom noći pasti na šest stepeni Celzijusa ispod nule, a da bi idućih dana moglo biti još hladnije.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track