MAKRON SE POSLE BAJDENA SASTAO SA MASKOM: Razgovarali kao na Tviteru suzbiti ekstremistički i teroristički sadržaj!
Foto: Shutterstock

završena poseta sad

MAKRON SE POSLE BAJDENA SASTAO SA MASKOM: Razgovarali kao na Tviteru suzbiti ekstremistički i teroristički sadržaj!

Planeta -

Predsednik Francuske Emanuel Makron završio je posetu Sjedinjenim Državama nenajavljenim sastankom sa novim vlasnikom Tvitera, milijarderom Elonom Maskom.

Posle razgovora za koji je rečeno da je "jasan i iskren", Makron je najavio da će se Tviter, sa Maskom na čelu, posvetiti borbi protiv terorističkih i ekstremističkih sadržaja na internetu.

Otkako je Mask preuzeo Tviter, raste strah da će se govor mržnje i zlostavljanje još više proširiti na onlajn društvenoj platformi. Mask je sada potvrdio učešće Tvitera u inicijativi Christchurch Call koga su 2019. godine ustanovili francuski predsednik i novozelandska premijerka Džasinda Ardern nakon terorističkih napada u Krajstčerču na Novom Zelandu. Inicijativa okuplja svetske lidere i tehnološke gigante kao što su Fejsbuk, Jutjub i Gugl u borbi protiv terorističkih i ekstremističkih sadržaja na mreži.

Makron je rekao i da je sa Maskom razgovarao i o temama kao što su „transparentne korisničke politike, suštinsko jačanje moderacije sadržaja i zaštita slobode govora“.

Kako je ocenio francuski predsednik, Tviter ima još mnogo da uradi da svoje ponašanje uskladi sa pravilima EU u ovoj oblasti.

Otkako je Musk preuzeo Tviter, raste strah da će govor mržnje i zlostavljanje postati sve rašireniji na društvenoj platformi na mreži. Mask za sebe kaže da je „apsolutista slobode govora“, a odmah po preuzimanju otpustio je veliki deo zaposlenih na Tviteru, od glavnih direktora do zaposlenih zaduženih za moderiranje sadržaja.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track