Najnovije vesti

BIZARNA POLEMIKA NA RUSKOJ TELEVIZIJI: Crkva da proglasi da je Zelenski antihrist, služi đavolu - ne on je samo mali demon
Foto: EPA/Sergey Dolzhenko

rasprava

BIZARNA POLEMIKA NA RUSKOJ TELEVIZIJI: Crkva da proglasi da je Zelenski antihrist, služi đavolu - ne on je samo mali demon

Planeta

Na ruskoj televiziji raspravljalo se o tome da li je Zelenski antihrist ili samo „mali demon“

Snimak emisije, koja se emituje na ruskoj državnoj televiziji, objavila je na Tviteru Džulija Dejvis, kolumnista The Daily Beast.

„Verujem da pravoslavna crkva treba da proglasi da je Zelenski zvanični dolazak antihrista. On je zvanični antihrist. Sa stanovišta pravoslavlja, ovaj čovek je klasični antihrist“, rekao je ruski politički analitičar Araik Stepanjan.

"Treba zaboraviti prezime Zelenski. Treba ga jednostavno zvati Antihrist. On se dogovorio sa đavolom i ispunjava svoje obaveze po ovom ugovoru. O tome ne može biti diplomatije i bliskosti. Moramo shvatiti da je uništenje pravoslavlja i njegovo iskorenjivanje se dešava", rekao je on.

Drugi gost emisije se nije složio sa ovom tezom. On smatra da je Zelenski „samo mali demon“.

„Laskate Zelenskom nazivajući ga Antihristom. On je samo mali demon, ali ništa više od toga. Da, on služi Antihristu“, rekao je politikolog Aleksandar Kamkin.

Stepanian odgovara da mali demon ne može dovesti do tolikog krvoprolića. „Mali demon to ne bi mogao da postigne“, rekao je.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja