IZRAEL IZVRŠIO NAPAD NA FABRIKU ORUŽJA HAMASA: Akcija usledila kao odgovor na projektil palestinskih ekstremista (VIDEO, FOTO)
Foto: Profimedia

TENZIJE RASTU

IZRAEL IZVRŠIO NAPAD NA FABRIKU ORUŽJA HAMASA: Akcija usledila kao odgovor na projektil palestinskih ekstremista (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Izraelski avion izvršio je napad je rano jutros na nekoliko vojnih ciljeva u pojasu Gaze nekoliko sati nakon što su palestinski ekstremisti ispalili raketu na jug Izraela.

Kako je navela izraelska vojska ciljano je postrojenje za proizvodnju oružja i jedan podzemni tunel koji pripada estremističkom islamskom Hamasu, vladajućem u Gazi od 2007. godine.

Izrael, eksplozija
foto: Profimedia

Izraelski udari su bili usmereni ka fabrici oružja koja pripada Hamasu. Fabrika služi kao glavno proizvodno mesto za veći deo raketa koje pripadaju militantnoj organizaciji. Pogođen je i tunel koji pripada Hamasu u južnom pojasu Gaze, dodaje izraelski list.

Nijedna palestinska organizacija nije preuzela odgovornost za raketu koja je u subotu uveče pala na otvoreno područje kraj granične ograda između Gaze i Izraela, prenosi Daily Mail.

Granica je bila mirna posle tri dana sukoba u avgustu između Izraela i Islamskog džihada, ekstremističke organizacije manje od Hamasa. Hamas i druge organizacije su uglavnom poštovale nezvanično razumevanje o zatišju u zamenu za hiljade dozvola za rad u Izraelu. Pojas Gaze je pod blokadom Izraela i Egipta kako bi se sprečilo naoružavanje Hamasa.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track