II DEO OPERACIJA Q: KUKAVIČJE JAJE MEĐU SVETSKIM ANTIGLOBALISTIMA: Osnovni temelji Qanon ideje i ideologije!
Foto: EPA / Jim Lo Scalzo

TRAMPOMANIJA MEĐU SRBIMA I U SVETU

II DEO OPERACIJA Q: KUKAVIČJE JAJE MEĐU SVETSKIM ANTIGLOBALISTIMA: Osnovni temelji Qanon ideje i ideologije!

Planeta -

Prateći društvene mreže u proteklih nekoliko godina, postalo je i više nego očigledno da se svetom, a u ogromnoj meri i Srbijom, među populacijom sa antiglobalističkim stavovima širi kult ličnosti bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa. Tramp je izabran i došao na vlast 20.01.2017., na narativu „isušivanja močvare“, odnosno rešavanja problema endemske sistemske korupcije najvišeg nivoa u američkoj administraciji. Njegov mandat kao predsednika SAD je u tom pogledu, pak, pokazao veoma ograničene i samo deklarativne rezultate, koji su preko društvenih mreža i naloga najčešće nepostojećih aktivista (botova, uz svega šačicu stvarnih njegovih sledbenika) prenapumpavani, pompezno i nikada opravdano, najavljujući skorije velike pobede svetskih antiglobalista na čelu sa Trampom i promenu globalnog međunarodnog sistema.

Vašington, Kongres, neredi, demonstracije
foto: AP/Jose Luis Magana

Qanon ide(ologi)ja

Prema idejama koje se internetom šire od strane Qanon aktivista, neke od najzanimljivijih dogmi Qanon pokreta su sledeće:

  • Postoji izvesna Galaktička Federacija iz nama bližeg kosmosa, sačinjena od vanzemaljskih, ali i ljudskih društveno-političkih, ali i bezbednosnih entiteta. Ova Federacija je okosnica kosmičkih pozitivaca i bori se za dobro i pravdu na nivou Univerzuma.
  • Donald Tramp je Predsednik planete Zemlje u tom međuplanetarnom poretku.
  • I drugi lideri (osim Kine i njenih zvaničnika, kao i osim novog-starog predsednika Brazila Lule da Silve), poput Putina, Orbana, Kima i nekolicina drugih nezapadnjačkih lidera su Trampovi saveznici, ili bar pomoćnici oličeni u liderskoj grupaciji nazvanoj „Beli šeširi“. I mnogi njihovi sledbenici nose bele šešire kao znak raspoznavanja. Kad god Melanija Tramp, ali i druge svetske javne ličnosti, odenu neku kombinaciju sa belim šeširom, pripisuje im se pripadnost ovoj grupaciji.
  • Vladimir Putin i rusko rukovodstvo se, kao jedini geopolitički entitet koji je otvoreno ušao u sukob sa globalističkim centrima moći i zapadnim bezbednosnim strukturama, predstavlja javnosti kao glavni saveznik Donalda Trampa, što je, praktično, šlepanje celog trampomanskog kulta i Qanona na geopolitičkoj smelosti i odvažnosti ruskog predsednika, kao i na krvi ruskih vojnika.
  • Kina, kinesko rukovodstvo, kao i tradicije kineske političke kulture se na svakom koraku satanizuju. Kineskom rukovodstvu se pripisuje tajno gazdovanje režimom Džoa Bajdena, koji je, navodno, prikriveni „komunista“, a opšte je poznat višedecenijski stav američke javnosti prema komunizmu.
  • Donald Tramp gestikulacijom i mimikom, a posebno simboličnim vizuelnim aspektom zabeleženim od strane fotoreportera šalje javnosti tajne signale koje pripadnici Qanon pokreta slobodno tumače na sopstvenim nalozima društvenih mreža. Npr. „Donald Tramp se počešao iza uva – to znači da je Galaktička Federacija krenula u ofanzivu“. Ili „Donald Tramp je klimnuo glavom sa desne strane američke zastave – to znači da će uskoro biti velikih događaja na svetskom nivou“ itd.
  • Donald Tramp i njegove strukture su od prijateljski nastrojenih vanzemaljaca dobili tehnologiju za proizvodnju tzv. Med bed-ova (medicinskih kreveta) u koje će, u vrlo bliskoj budućnosti, bilo ko od nas moći da legne i čudesno se izleči od svih bolesti i obolenja, posle čega će živeti još bar par stotina godina.
  • U svetu, a naročito u SAD se svakoga dana dešavaju brojna hapšenja i streljanja korumpiranih državnih zvaničnika izmišljenih imena i prezimena od strane Trampu lojalnih vojnih i vojno-bezbednosnih struktura, a u okviru plana odmazde nad svetskim zločincima i zadovoljenja svetske pravde (još malo neproverljivih vesti...)
  • Sa duhovno-religijskog aspekta, primetan je razvoj i širenje eklektički sakupljenih verovanja iz korpusa Istočnjačkih religija, ali prvenstveno Nju Ejdž (New Age) spiritualizma, veoma labavo uklopljenih u neke osnovne i svima poznate postulate opšteg hrišćanstva. Labavim okvirom hrišćanskih ideja daje se privid religijskog tradicionalizma, iako se u praksi krupnim koracima gazi u duhovnu jeres i panspiritualnost.
Donald Tramp
foto: EPA / CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Ima još drugih, manje zastupljenih i manje upadljivih ideja, koje se bukvalno svakodnevno kreiraju i emituju svetskoj javnosti od strane vođa Qanon pokreta. Pomenuli smo samo najstalnije i najbitnije.

Nastaviće se

Kurir.rs/Milan M. Babić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track