BRUTALNO UBISTVO DEVOJČICE U NEMAČKOJ PROBUDILO STARE RANE: U istom gradu njenu vršnjakinju DROGIRALI I SILOVALI migranti
Foto: Profimedia, Printscreen Facebook

HOROR

BRUTALNO UBISTVO DEVOJČICE U NEMAČKOJ PROBUDILO STARE RANE: U istom gradu njenu vršnjakinju DROGIRALI I SILOVALI migranti

Planeta -

Brutalno ubistvo devojčice Ese (14) koje se dogodilo na putu do škole u nemačkom gradu Ilerkirhbergu, u maloj zajednici, a za koje je osumnjičen migrant iz Eritreje, probudilo je stare rane o slučaju silovanja njene vršnjakinje, u koje su takođe bili umešani tražioci azila.

Naime, Esa S. izbodena je u ponedeljak dok je sa drugaricom išla u školu. Ona je podlegla povredama kasnije u bolnici, dok je druga devojčica (13) povređena i oporavlja se.

Za ubistvo i pokušaj ubistva osumnjičen je migrant iz Eritreje, koji se trenutno nalazi u zatvorskoj bolnici.

U Ilerkirhbergu, maloj zajednici u kojoj živi oko 4.700 ljudi, ubistvo Ese probudilo je stare rane. Naime, pre tri godine, devojčica (14) bila je silovana od strane četvorice tražioca azila.

Napadači su tada drogirali devojčicu i silovali je nekoliko puta tokom noći, prenosi Bild.

Sud je kasnije osudio muškarce na blage zatvorske kazne, delom zato jer su trojica bila maloletna.

Jedan od osuđenih napadača, Avganistanac, sada je opet na slobodi. Država Baden-Virtemberg želela je da ga deportuje, ali ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer je to odbila, prenosi Bild.

Ministar pravde Država Baden-Virtemberg lično je tražio od ministarke da u specifičnim slučajevima dozvoli deportaciju "što je pre moguće". Među njima je bio i silovatelj iz 2019. godine. Ona je pismo poslala sredinom oktobra, ali prema pisanju nemačkih medija, otada nije dobila nikakav odgovor.

Državni sekretar upozorio je pre godinu dana da policija u Avganistancima vidi "rizik od recidiva seksualnih delikata nad nepoznatim mladim ženama".

Čak i tada, prema WELT-u, zemlja je pozvala saveznu vladu da nastavi deportacije u Avganistan u ozbiljnim pojedinačnim slučajevima kao što je ovaj, ali nije imala uspeha.

Tada je objavljeno da deportacije u Avganistan i dalje nisu moguće. Repatrijacije su obustavljene otkako su talibani preuzeli vlast u zemlji.

Gradonačelnik Ilerkirhberga je šokiran što je osuđeni silovatelj opet na slobodi, dok se gradić bori sa novom tragedijom u koju je opet umešan migrant.

(Kurir.rs/Bild)

Bonus video:

01:09

EVO ZAŠTO JE TEŠKO DOKAZATI SILOVANJE! Stručnjaci za Kurir TV: Zaprećene kazne nisu male ALI POSTOJI JEDNA POTEŠKOĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track