CRNOGORSKIM DRŽAVLJANIMA PO 12 GODINA ZATVORA: Pali zbog šverca 5,6 TONA KOKAINA u munjevitoj operaciji na brodu "Alkatraz"
Foto: Profimedia

DOLIJALI

CRNOGORSKIM DRŽAVLJANIMA PO 12 GODINA ZATVORA: Pali zbog šverca 5,6 TONA KOKAINA u munjevitoj operaciji na brodu "Alkatraz"

Planeta -

Sud na Zelenortskim Ostrvima osudio je na po 12 godina zatvora dvojicu crnogorskih i pet brazilskih državljana zbog šverca 5,6 tona kokaina, javlja portal RTCG.

Švercerska operacija otrivena je u aprilu ove godine, kada je uhapšeno sedam osoba na brodu "Alkatraz" blizu obale zapadne Afrike. Do danas, identitet uhapšenih nije saopšten, a presuda je izrečena 9. decembra.

Kako javlja "asemana.publ.cv", suđenje je završeno u novembru, a okrivljeni su sve vreme bili u zatvoru. Tužilaštvo je zatražilo po 12 godina zatvora, sud je to uvažio i izrekao kaznu.

Droga je dopremana ribarskim brodom iz Brazila, a pripadnici bezbednosnih agencija SAD i Zelenortskih Ostrva ukrcali su se i pregledali brod, zaplenivši 5.668 kilograma kokaina.

Svih sedam osoba su muškarci, starosti između 32 i 66 godina.

(Kurir.rs/RTCG)

Bonus video:

00:49

ORGANIZOVAN KRIMINAL IMA SAMO JEDAN CILJ! Stručnjaci za Kurir TV o povezanosti Zvicera i Gogića: Školski primer, pogodan za šverc!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track