PREMINUO DEČAK (8) KOJI JE DANIMA BIO ZAGLAVLJEN U BUNARU: Tuga u Indiji, uprkos svim naporima NISU USPELI da ga spasu (VIDEO)
Foto: Printscreen

TRAGEDIJA

PREMINUO DEČAK (8) KOJI JE DANIMA BIO ZAGLAVLJEN U BUNARU: Tuga u Indiji, uprkos svim naporima NISU USPELI da ga spasu (VIDEO)

Planeta -

Osmogodišnji dečak iz Indije po imenu Tanmaj Sahu, koji je više od tri dana bio zarobljen u bunaru, preminuo je uprkos svim naporima spasilaca da ga spasu, prenosi DNA India.

Tanmajevo telo je prebačeno u okružnu bolnicu Betul radi obdukcije, dok su njegovi roditelji bez reči zbog tragedije koja ih je zadesila.

Naime, 6. decembra je u indijskoj državi Madja Pradeš dečak po imenu Tanmaj, tokom igranja sa drugarima, upao u bunar dubok 120 metara, gde je potom bio zarobljen tri dana, dok su spasioci ulagali svaki atom snage u njegovo spasavanje.

Spasioci su se svim silama trudili da izbave mališana iz bunara, ali u trenutku kada su konačno uspeli da ga izbave, Tanmaj više nije davao znake života.

Spasioci su uspeli da dođu do dečaka tako što su iskopali tunel paralelno sa bunarom u kom se Tanmaj nalazio, prenosi Hindustan Times.

Sve vreme su mu dopremali kiseonik, ali zbog velikih naslaga blata nisu mogli da sa potpunom sigurnošću utvrde njegovo stanje, prenosi Newsbeezer.

Plašili su se da je dečak potencijalno bez svesti jer "ne odgovara", prema rečima Šjamendra Džajasvala iz okruga Betul.

Uobičajeno je da farmeri u Indiji postavljaju bušotine - duboke bunare ukopane u zemlju za navodnjavanje - zbog nestašice vode.

Bunari ostaju otvoreni nakon što prestanu da se koriste, što znači da predstavljaju opasnost po javnost.

Brojna djeca su bivala zarobljena u uskim bunarima, a neka su umrla od gušenja.

U maju je dečak (6) preminuo nakon sedmočasovne akcije spasavanja, dok je prošlog decembra jedna devojčica spasena iz bunara u Madja Pradešu.

(Kurir.rs/DNA India/Hindustan Times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track