UŠAO, ZATVORIO VRATA I VIKNUO "SVE ĆU VAS POBITI": Jezivi detalji masakra u Rimu, muškarac (57) ubio tri žene, svedok OPISAO HOROR
Foto: Profimedia

UŠAO, ZATVORIO VRATA I VIKNUO "SVE ĆU VAS POBITI": Jezivi detalji masakra u Rimu, muškarac (57) ubio tri žene, svedok OPISAO HOROR

Planeta -

Tri žene ubijene su u nedelju kada je muškarac po imenu Klaudio Kampiti (57) izvukao pištolj i počeo da puca na sastanku stanara stambenog bloka u Rimu, a vest su preneli italijanski mediji.

U izveštajima se navodi da je 57-godišnji muškarac priveden nakon pucnjave, koja se dogodila u baru u kvartu Fidene, gde se održavao sastanak.

Jedan od svedoka sa lica mesta opisao je jeziv trenutak kada je muškarac uleteo u prostoriju i zapucao.

"Ušao je u prostoriju, zatvorio vrata i viknuo 'sve ću vas pobiti', a zatim je počeo da puca”, rekao je svedok, citirala je italijanska novinska agencija Ansa.

Svedok je ispričao da je muškarac ispalio 7 do 8 hitaca, a potom mu se pištolj zaglavio, prenosi Leggo.it.

"Pokušao sam da skočim na njega, ali su drugi to već uradili", rekao je muškarac koji je prisustvovao sastanku u trenutku kada je izbila pucnjava.

"Zaključao je vrata i trebalo mi je vremena da izvučem ljude. Da nije bilo nas bio bi masakr, imao je 2 magacina i druge patrone. Video sam pored sebe devojku koja je upucana i mrtva“, rekao je potreseni svedok.

Ko je agresor Klaudio Kampiti

Osumnjičeni je bio lokalni čovek koji je imao niz konflikata sa udruženjem stanovnika, rekao je drugi svedok za RAI News.

Klaudio Kampiti iz Ladipolija, prema prvim informacijama, ranije je bio prijavljivan zbog pretnji. Razveden je i nedavno je doživeo tragediju, kada je izgubio sina. Ovaj 57-godišnjak je navodno pretio vođama konzorcijuma Valleverde, udruženja nekretnina, putem svog bloga, prenosi Leggo.it.

Kako prenose italijanski mediji, muškarac je najverovatnije uzeo pištolj iz streljane i nije ga vratio.

U pucnjavi su ranjene još četiri osobe, a najmanje dve od njih su zadobile teške povrede.

Gradonačelnik Rima Roberto Gualtijeri oglasio se povodom jezivog masakra i tim putem izjavio saučešće porodicama poginulih.

"Epizoda nasilja koja je uznemirila i šokirala naš grad, veoma je ozbiljna. Tri života su izgubljena i više je teško povređenih", rekao je gradonačelnik Gualtijeri.

(Kurir.rs/US News/RAI news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track