HOROR U INDIJI: Dva sela se otrovala alkoholom! 31 osoba umrla u najvećim mukama! Ono što je policija otkrila bio je ŠOK
Foto: Shutterstock

dodavali metanol da pojačaju jačinu

HOROR U INDIJI: Dva sela se otrovala alkoholom! 31 osoba umrla u najvećim mukama! Ono što je policija otkrila bio je ŠOK

Planeta -

Tridesetijedna osoba u Indiji preminulo je pošto su popili alkohol koji je bio veoma otrovan, pišu britanski mediji.

Ova jeziva priča dogodila se u dva sela u indijskoj saveznoj državi Bihar na severoistoku Indije, kada su meštani počeli da se razboljevaju u utorak. Desetine meštana prebačeni su u bolnicu. Dvoje je preminulo pre dolaska lekarske ekipe.

Ukupan broj žrtava iznosi trenutno 31 stradala osoba.

Ono što je interesantno, jeste, da je inače u ovoj indijskoj saveznoj državi zabrnajena prodaja i konzumiranje alkohola. Takva zabrana usledila je pošto je ilegalno crno tržište metil alkohola počelo da cveta i što se on proizvodi u privatnim, mali uličnim destilerijama, koje u Indiji svake godine odnese 100 žrtava.

Većina otrovanih preminula je u bolnici dok su se nalazili na lečenju usled trovanja alkoholom. Direktor bolnice Sagar Dulal Sinha rekao je da su do sad obavljene 22 obdukcije i kod svih je utvrđeno trovanje alkoholom.

Posle ovog masovnog trovanja policija je krenula u razbijanje crnog tržišta prodaje alkohola i u toj akciji uhapšeno je desetine proizvođača.

Od procenjenih pet milijardi litara alkohola koji se popije svake godine u zemlji, oko 40 odsto je ilegalno proizvedeno, prema Međunarodnom udruženju alkoholnih pića i vina Indije. Nedozvoljena alkoholna pića se često dodaju metanolom da bi se povećala njena moć. Ako se proguta, metanol može izazvati slepilo, oštećenje jetre i smrt.

U julu, 42 osobe umrle su u zapadnoj državi Gudžarat nakon što su pile krijumčareno piće.

A prošle godine je oko 100 ljudi poginulo u severnoj državi Pendžab u sličnom incidentu.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja