NEPAŽNJOM AKTIVIRAO BACAČ GRANATA: Šef poljske policije od Ukrajinaca dobio oružje na poklon, pa RAZNEO POD svoje kancelarije!
Foto: EPA / Marcin Obara

TEŽAK INCIDENT u vašravi

NEPAŽNJOM AKTIVIRAO BACAČ GRANATA: Šef poljske policije od Ukrajinaca dobio oružje na poklon, pa RAZNEO POD svoje kancelarije!

Planeta -

Glavni komandant poljske policije Jaroslav Šimčik bio je na posmatranju u bolnici pošto je eksplodirao "poklon" koji je tokom posete Ukrajini dobio od jednog tamošnjeg zvaničnika.

Iako zvaničnici nisu otkrili šta se dogodilo, sem da je bila eksplozija u kancelariji Komande policije u Varšavi, poljski sajt "Viborča" objavio je da je uzrok ranjavanja bio - poklonjeni ručni bacač granata.

Po poljskim medijima, Šimčik je pritisnuo obarač napunjenog bacača kojeg verovatno nije proverio, te je ispaljena granata eksplodirala na podu kancelarije, a od detonacije je sprat niže pao deo plafona i lakše povredio jednog službenika.

Šimčiku je takav poklon dao jedan od šefova ukrajinskih službi za vanredne situacije tokom njegove posete toj ratom razorenoj zemlji početkom ove nedelje.

Plafon i prizemlje Šimčikove kancelarije sobe su se srušili, a kancelarije sprat ispod su oštećene, javio je poljski novinski sajt RMF 24.

Poljske vlasti su ipak saopštile da su od ukrajinskih zvaničnika tražile "relevantna objašnjenja" zašto je "poklon eksplodirao". Slučaj se istražuje.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track