MISTERIJA UBISTVA MILIJARDERA I SUPRUGE: Porodica nudi 35 MILIONA za informaciju o ubici, tela pronađena pod SUMNJIVIM okolnostima
Foto: Toronto police

bili vrlo uticajni

MISTERIJA UBISTVA MILIJARDERA I SUPRUGE: Porodica nudi 35 MILIONA za informaciju o ubici, tela pronađena pod SUMNJIVIM okolnostima

Planeta -

Pre nepunih pet godina tela Barija i Hani Šerman pronađena su vezana za ogradu bazena u podrumu vile nedaleko od Toronta

Nepunih pet godina proteklo je otkad su beživotna tela Barija (75) i Hani Šerman (70) pronađena vezana za ogradu bazena u podrumu njihove vile nedaleko od Toronta, a kanadska policija i dalje tapka u mestu!

Zbog toga je njihov sin Džonatan Šerman ponudio dodatnih 25 miliona dolara kao nagradu za informaciju koja bi dovela do hapšenja ubice. Ranije je ponuđeno deset miliona, tako da sada ukupna nagrada za informaciju koja će rešiti misteriozni zločin iznosi 35 miliona dolara.

Razne teorije

Podsećamo Bari i Hani Šerman, koji su pronađeni mrtvi u svojoj vili potpuno obučeni pored bazena u podrumu, važili su za jedan od najbogatijih bračnih parova u Kanadi. Vrednost njihove imovine je bila procenjena na preko tri milijarde dolara. Policija nikada nije došla do konkretnog osumnjičenog i sve je ostalo na teorijama, dok su njihova deca nedugo od smrti angažovala privatne istražitelje.

"Ove nedelje obeležava se peta godišnjica otkako su moji roditelji ubijeni. Svaki dan od tada bio je noćna mora. Preplavljen sam bolom, gubitkom i tugom. Ta osećanja su konstantna i ne prestaju. Zatvaranje slučaja neće biti moguće dok se odgovorni za ovaj zao čin ne privede licu pravde. Nadam se da će ova nagrada doprineti pravdi i da ću napokon moći da se izlečim od bola", rekao je Džonatan Šerman, sin ubijenih, za kanadski CBC njuz.

Žrtve su pronađene u polusedećem položaju, vezane za ogradu i oko vrata su im bili vezani pojasevi. Niko od njihovih prijatelja ili saradnika dva dana pre smrti nije bio u kontaktu sa žrtvama. Nije bilo ni znakova nasilnog ulaska u kuću.

Dugo su kružile razne teorije o tome ko je imao motiv da ubije osnivača kanadskog giganta generičkih lekova "Apoteks" i njegovu suprugu. Nekoliko dana nakon zločina obdukcija je otkrila da je par umro od stiskanja vrata ili davljenja.

Vrlo uticajni

"Jedine opcije su dvostruko samoubistvo, ubistvo i samoubistvo ili dvostruko ubistvo", rekla je tada detektivka Suzan Gomez.

Bari Šerman osnovao je "Apoteks" 1974. i proširio ga u globalnu farmaceutsku kompaniju koja je donirala više od 50 miliona dolara u dobrotvorne svrhe.

Porodično bogatstvo, velika ulaganja i filantropski rad doveli su Barija i Hani među kanadsku poslovnu i političku elitu.

Njihovoj sahrani prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi, među kojima je i kanadski premijer Džastin Trudo, kao i premijerka Ontarija Ketlin Vin.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track