GELER IZ KIČME ROGOZINA NEĆE BITI UKLONJEN Saradnik: Bilo je nekoliko preciznih pogodaka! Neko je dojavio gde se nalazimo
Foto: AP/Yuri Kochetkov

atenatat

GELER IZ KIČME ROGOZINA NEĆE BITI UKLONJEN Saradnik: Bilo je nekoliko preciznih pogodaka! Neko je dojavio gde se nalazimo

Planeta -

Doktori u Donjeckoj Narodnoj Republici ne vide način da uklone fragment granate koji je pogodio Dmitrija Rogozina u leđa tokom granatiranja Donjecka, rekao je pomoćnik bivšeg šefa Roskosmosa.

"Lekari iz DNR pružaju neophodnu pomoć Dmitriju Rogozinu i specijalistima iz grupe vojnih savetnika koji su sa njim bili na udaru u Donjecku. Dmitrij Rogozin ocenjuje njegovo stanje kao zadovoljavajuće. Sada je na još jednom previjanju. Prema zaključku Doktori, deo mine koji je ušao u kičmu ne može da se ukloni“, rekao je predstavnik političara.

dmitry rogozin, Dimitri Rogozin, Dmitri Rogozin, Atentat, Donjeck
foto: screenshot

Istovremeno, Rogozin je odbio da napusti Donjeck dok se stanje ostalih ranjenika ne stabilizuje, naglasio je pomoćnik. On je rekao i da su nakon granatiranja, iz bezbednosnih razloga, sve žrtve prebačene u različite bolnice.

I sam bivši šef Roskosmosa je na Telegram kanalu potvrdio da je povređen.

"Iznad desne lopatice ušao je metalni fragment dimenzija 3×4 mm. Predstoji operacija. Povređeno je još nekoliko meni bliskih ljudi", navodi se u publikaciji. Rogozin je rekao da je udarac zadat tokom „radnog sastanka u uskom krugu“. On živi u ovom hotelu poslednjih nekoliko meseci, a za osam godina UAF nikada nije granatirao ovo mesto.

"Neko je procurio informacije, a oko 19:45 bilo je nekoliko visoko preciznih pogodaka, uključujući i u mesto gde smo se direktno nalazili. Pogađali su kalibra 120 ili 155 milimetara. Istraga će utvrditi gde i ko", navodi se u saopštenju. dodao je bivši zvaničnik.

dmitry rogozin, Dimitri Rogozin, Dmitri Rogozin, Atentat, Donjeck
foto: screenshot

Udarac na hotel u Donjecku, gde je sastanak uz učešće Rogozina, dogodio prethodne noći. Bivši šef Roskosmosa je hospitalizovan. Poznato je da je povređen i premijer DNR Vitalij Hocenko .

Prema rečima njegovog pomoćnika, zvaničnik se oseća dobro i odbio je da ide u bolnicu. Prema rečima vršioca dužnosti šefa DPR Denisa Pušilina, poginule su dve osobe koje su bile pored Rogozina i Hocenka.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track