EVA KAILI ĆE BOŽIĆ PROVESTI IZA REŠETAKA: Bivšoj potpredsednici Evrovpskog parlamenta produžen pritvor za još MESEC DANA
Foto: Printscreen

odluka belgijskog suda

EVA KAILI ĆE BOŽIĆ PROVESTI IZA REŠETAKA: Bivšoj potpredsednici Evrovpskog parlamenta produžen pritvor za još MESEC DANA

Planeta -

Eva Kaili će božićne praznike provesti u zatvoru, presudio je belgijski sud u četvrtak.

Nakon saslušanja na kojem su Kailini advokati tražili da ona bude puštena iz zatvora uz nanogicu, sud je umesto toga „produžio istražni pritvor za mesec dana“, navodi se u saopštenju za javnost, prenosi Politiko.

Bivša potpredsednica Evropskog parlamenta je u zatvoru skoro dve sedmice pošto je uhapšena i optužena za korupciju u opsežnoj istrazi o lobističkoj operaciji Katara u Briselu.

Prema navodima njenog advokata, belgijski tužilac je smatrao da Kaili ne bi trebalo da bude puštena jer postoji rizik da bi katarske policijske snage mogle da pošalju špijune da je kidnapuju i odvedu u Katar.

On je takođe optužio tužioca da deluje politički kako bi pokazao da su vlasti u Briselu „neumoljive“.

Prema belgijskom zakonu, osoba treba da bude u pritvoru ili ako se sumnja da će pobeći ili ako postoji rizik da bi mogla da uništi dokaze u vezi sa slučajem nakon puštanja na slobodu.

(Kurir.rs/Politico)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track