"NEMAČKA NE ŽELI DA IMA TREĆI SVETSKI RAT" Šahrimanjan Obradović: Šolc je pozvao Ruse koji neće da budu Putinovo topovsko meso
Foto: Kurir Televizija, EPA/Michael Reynolds

rat u ukrajini

"NEMAČKA NE ŽELI DA IMA TREĆI SVETSKI RAT" Šahrimanjan Obradović: Šolc je pozvao Ruse koji neće da budu Putinovo topovsko meso

Planeta -

Rat u Ukrajini traje 303 dana. Volodimir Zelenski završio je posetu Vašingtonu, inače svoj prvi službeni put od početka rata. I dok se iz Amerike najavljuje novi paket vojne pomoći Kijevu, koji će uključivati transfer PVO sistema "patriot", Vladimir Putin poručuje da će Rusija nastojati da što pre okonča sukob u Ukrajini.

Koliko je ova poseta bitna govorili su gosti jutarnjeg programa "Redakcija" na Kurir TV Biljana Šahrimanjan Obradović i Andrija Ivanović.

- Zelenski je poslao snažnu poruku da se sprema za pobedu sa svojim saveznicima - rekla je Šahrimanjan Obradović.

- Putin bi voleo da razgovara o miru. Videćemo da li će se Belorusija uključiti direktno u rat. Posle bitke kod Kijeva nisu više napadali sa teritorije Belorusije - rekao je Ivanović.

04:29

IVANOVIĆ: KINA KAZE DA JE ZAPAD KRIV ZA RAT U UKRAJINII!

Šahrimanjan Obradović je prokomentarisala Nemačku i njenu ulogu u ratu.

- Mi vidimo da Nemačka konstantno nešto negira i negoduje. Ona želi da se sukob završi što pre. Mislim da Nemačka ne želi da ima treći svetski rat! Ruska federacija konstantno preti! Videli smo slučaj i u Poljskoj - rekla je Šahrimanjan Obradović.

Podsetila je da možemo očekivati mobilizaciju novih vojnika, kao i da će biti mnogo žrtava.

- Ruska federacija planira da ima nove žrtve na frontu. Momci koji neće da ratuju beže upravo u Nemačku. Šolc je rekao da svi momci koji neće da budu topovsko meso, mogu doći kod njih - rekla je ona.

S druge strane, Dmitrij Medvedev posetio je Kinu u svojevrsnoj diplomatskoj kontraofanzivi.

- Kina i Rusija jesu saveznici. Kina uvek podseća da je Zapad kriv za ovaj sukob - rekao je Ivanović.

Celokupan sadržaj pogledajte na Kurir TV.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track