BAJDEN SE OBRATIO AMERIKANCIMA: Ako putujete KRENITE SMESTA! Ovo nije šala, možete ostati zarobljeni ili još nešto gore VIDEO
Foto: Twitter/business

apel

BAJDEN SE OBRATIO AMERIKANCIMA: Ako putujete KRENITE SMESTA! Ovo nije šala, možete ostati zarobljeni ili još nešto gore VIDEO

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden pozvao je Amerikanci koji planiraju da putuju za vikend za božićne praznike, da smesta "krenu sad" kako bi izbegli da ostanu zarobljeni ili još nešto gore u snežnoj oluji Eliot koja će za badnji dan i Božić preplaviti odgorman deo saveznih država SAD.

"Ako imate planova za putovanje idite sad. Nije šala", rekao je Bajden u četvrtak u Beloj kući. gde su ga savetnici obavestili o snažnom nevremenu koje se približava.

"Kažem svom osoblju ako planiraju da odu, da to urade večeras ili sutra. Možete razgovarati sa mnom telefonom".

Oluja, koja donosi sneg i opasno niske temperature, već izaziva pustoš u putnim planovima Amerikanaca uoči Božića.

Od ranog četvrtka, više od 1.200 letova u i oko SAD je otkazano, od kojih je većina u Čikagu i Denveru, prema servisu za praćenje avio-kompanije FlightAvare.

„Opasno je i preteće. Ovo je zaista veoma ozbiljno vreme“, rekao je Bajden.

Bajden, koga informišu direktor Nacionalne meteorološke službe Ken Graham i administratorka Federalne agencije za vanredne situacije Deanne Crisvell, rekao je da je njegov tim spreman da pomogne i da se obratio guvernerima država koje će biti pogođene.

„Ohrabrujem sve, svakoga, da poslušaju lokalna upozorenja. Do sada smo pokušali da kontaktiramo 26 guvernera u pogođenim regionima“, rekao je on.

„Ovo nije kao snežni dan, znate, kada ste dete. Ovo je ozbiljna stvar.”

Arktički front je izuzetan po svojoj veličini, sa upozorenjima i upozorenjima o snegu, smrzavanju i poplavama koji se protežu od države Vašington do Mejna i do Meksičkog zaliva. Ponegde sneg od nevremena neće biti ekstreman, ali opasnost mogu predstavljati jak vetar ili poplave na obali.

Kurir.rs/Bloomberg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track