VREME U AMERICI PODIVLJALO: Dok se zemlja LEDI, Novoj Engleskoj PRETE POPLAVE! Bez struje preko 1,2 MILIONA domova, ima i ŽRTAVA
Foto: Printscreen Twitter

VANREDNO STANJE

VREME U AMERICI PODIVLJALO: Dok se zemlja LEDI, Novoj Engleskoj PRETE POPLAVE! Bez struje preko 1,2 MILIONA domova, ima i ŽRTAVA

Planeta -

Više od 4.200 letova za SAD, van ili unutar SAD otkazano je do petka rano popodne usred zimske oluje Elliott, navodi FlightAvare.

Ukupan broj otkazanih letova u SAD dostigao je 4.212 nešto pre 13 časova po istočnom vremenu. Još 4.652 leta u SAD odloženo je do ranog popodneva, prenosi veb-sajt za praćenje letova.

Američki sekretar za saobraćaj rekao je u četvrtak da će mnogi putnici imati na poteškoće ovog prazničnog vikenda zbog zimske oluje.

Kentaki izveštava o najmanje 3 smrtna slučaja u vezi sa olujom

Guverner Kentakija Endi Bešir rekao je u petak da su u njegovoj državi prijavljena najmanje tri smrtna slučaja u vezi sa vremenskim prilikama.

On je prvo govorio o dva smrtna slučaja usled vremenskih prilika tokom brifinga za štampu u petak ujutro.

„Sada smo izgubili, verujemo, dva žitelja zbog ove arktičke oluje“, rekao je tada Bešer. „Jednu smo izgubili u saobraćajnoj nesreći u zapadnom Kentakiju, a verujem da smo izgubili jednu osobu koja u Luisvilu.

Bešir je ubrzo kasnije na Tviteru objavio izveštaje o trećoj smrti izazvanoj vremenskim prilikama "na putevima".

„Danas je previše opasno biti napolju“, rekao je on.

Kiša tokom noći donosi poplave iz Nju Džersija u Mejn

Pored niskih temperatura, vetra i leda, zimska oluja donosi i priobalne poplave delovima zemlje. Širom Nove Engleske, jaka kiša tokom noći dovela je do poplave na nekoliko puteva.

Odeljenje za saobraćaj Roud Ajlenda podelilo je snimak puta Popaskuaš u Bristolu, upozoravajući putnike da ne voze kroz poplavne vode. Nekoliko puteva je zatvoreno u državi zbog plime i olujnog udara, dok ekipe rade na raščišćavanju sudara na putevima.

Državna policija Masačusetsa prijavila je brojne obalne poplave.

Državna policija Masačusetsa upozorila je na zatvaranje duž severne obale. Poplave su pogodile i ulice Portlanda u državi Mejn, pošto je nivo vode na dokovima porastao..

Nacionalna meteorološka služba u Karibuu, u državi Mejn, izvestila je o „značajnim talasima i nekim obalnim poplavama“.

„Iako će plima uskoro proći, to ne znači da su uslovi bezbedni duž obale“, naveo je NVS u tvitu. „Molim vas da nastavite da poštujete talase i ne približavajte se liniji plime i oseke.

Poplavljena su i područja Milforda i Mistik Konektikata.

Obalne poplave su takođe viđene na južnoj obali Long Ajlenda u Njujorku.

U Nju Džersiju, oblasti duž reka i niz obale su izložene velikim poplavama.

Zvaničnici u Atlantik Sitiju pozivaju putnike da se ne voze kroz poplavne vode na putu.

Vatrogasci su izvukli šest ljudi iz njihovih poplavljenih domova u Manaskuanu, Njujork, gde je jedna kuća imala najmanje jednu stopu vode.

Gradonačelnik Denvera kaže da "nije bezbedno" biti na otvorenom

Gradonačelnik Denvera Majkl Henkok apelovao je na stanovnike da ostanu u zatvorenom prostoru kako bi izbegli izlaganje niskim temperaturama usred zimske oluje Eliot.

„Nije bezbedno ni za koga da bude na otvorenom“, rekao je Henkok za CNN u petak.

Temperature u Denveru su se kretale oko 0 stepeni do podneva u petak, ali je hladnije zbog hladnog vetra.

Skloništa za zagrevanje ostaće otvorena 24 sata dnevno u Denveru do subote. Više informacija o tome gde se ta skloništa nalaze nalaze se na sajtu grada .

Skoro 1,2 miliona kupaca bez struje širom SAD

Skoro 1,2 miliona kupaca širom SAD ostalo je bez struje u petak dok se velika zimska oluja kreće širom zemlje.

Prema PoverOutage.us , preko 1,18 miliona korisnika je bez struje.

Ovo su prekidi raščlanjeni po regionima:

Nova Engleska — 356.365 prekida rada Jugoistok — 326.963 isključenja Srednji Atlantik — 334.686 prekida rada Jug — 264.772 isključenja Velika jezera — 85.018 prekida rada Pacifik — 34.558 prekida rada Srednji zapad — 13.573 prekida rada Teritorije — 7.929 isključenja Planina — 663 isključenja U Severnoj Karolini ima preko 194.000 kupaca bez struje.

Više od 116.000 kupaca u Virdžiniji, preko 107.000 u Tenesiju i skoro 90.000 u Konektikatu i Njujorku takođe je bez struje.

(Kurir.rs/Newsweek)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track