U NEREDIMA U PARIZU POVREĐEN 31 POLICAJAC: Besni Kurdi optužili Tursku za masakr, demonstracije se pretvorile u ŽESTOKO NASILJE
Foto: Printscreen Twitter

VIŠE LJUDI POVREĐENO

U NEREDIMA U PARIZU POVREĐEN 31 POLICAJAC: Besni Kurdi optužili Tursku za masakr, demonstracije se pretvorile u ŽESTOKO NASILJE

Planeta -

Trideset i jedan policajac povređen je u sukobima sa kurdskim demonstrantima, rekao je prefekt pariske policije Loran Nunjez.

„Agencije za sprovođenje zakona privele su 11 osoba zbog nereda. Desetine demonstranata počinile su nasilna dela“, rekao je on na kanalu BFMTV.

Demonstranti su oštetili na desetine izloga, najmanje četiri automobila, a jedan automobil zapalili.

Hiljade Kurda izašlo je danas na Trg Republike u Parizu u znak protesta zbog pucnjave u 10. arondismanu glavnog grada u kojoj su u petak ubijena tri kurdska aktivista. Oni smatraju da je incident teroristički napad na kurdsku zajednicu.

Po njihovom mišljenju, Turska stoji iza pucnjave. emonstranti zahtevaju poštenu istragu incidenta i uzvikuju antiturske parole.

Demonstracije su brzo prerasle u sukobe sa policijom. Demonstranti su lomili autobuska stajališta, prevrtali automobile, palili nameštaj, kante za smeće i lomili kaldrmu sa trotoara, a zatim ih bacali na pripadnike reda.

Pripadnici reda su više puta koristili suzavac da rasteraju masu. U sukobima je povređeno više ljudi.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track