OTKRIVENI SVI DETALJI OGROMNE PREVARE MISTERIOZNE MIKI: Ovako je konobarica iz Bosne ukrala MILION EVRA u Nemačkoj!
Foto: Printscreen Instagram

OTKRIVENI SVI DETALJI OGROMNE PREVARE MISTERIOZNE MIKI: Ovako je konobarica iz Bosne ukrala MILION EVRA u Nemačkoj!

Planeta -

Mirnesa S. koja je u Nemačkoj izvela jednu od najzapaženijih pljački kada je iz firme u kojoj je radila ukrala milion evra, poreklom je iz Bosne i Hercegovine, u kojoj je radila kao konobarica.

Najnoviji detalji o ženi koju traži cela Nemačka dokazuju da je u prevari koju je izvela imala pomoć "nekoga iznutra".

Kako otkrivaju mediji iz regiona, Mirnesa, poznata po nadimku Miki, rođena je u Busovači u Bosni i Hercegovini. Njeno devojačko prezime je Bešlić, a roditelji su je se navodno odrekli pre nekoliko godina.

Ono što je pomoglo istražiteljima da otkriju njen identitet je Instagram profil, na kom je često objavljivala fotografije na kojima se vidi da je obučena u luksuznu garderobu, ali i da vodi prilično zanimljiv život.

U potrazi za više informacija o misterioznoj Mirnesi, nemački „Bild“ je obišao kraj u kom je ranije živela.

“Da, ovo je krajnje neobičan životni stil žene koja je navodno radila kao telefonska operaterka u kompaniji za transport novca”, navodi se u Bildovom tekstu.

Jedan od njenih komšija, koji je želeo da ostane anoniman, je rekao da je viđao kada bi šetala, da je bila zaista upadljiva pojava.

„Svojevremeno se predstavljala kao menadžerka filijale”, kazao je on.

Mirsada S
foto: Printscreen Instagram

Kako prenosi Bild, sigurno je da ukradeni novac nije uzimala postepeno tokom dužeg perioda, već je čitavu sumu ukrala odjednom. Daljom istragom će biti utvrđeno kako je to izvela, a trenutno se sumnja da je „imala pomagača iznutra“.

Kako je izvela pljačku

Prema navodima policije iz Štutgarta, Mirnesa S. je iz prostorija kompanije u kojoj je radila 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion evra. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznela toliki novac.

Policija nudi veliku nagradu

Nemačka policija je na zvaničnom sajtu navela i da za njeno pronalaženje sledi nagrada u iznosu od 37.500 evra.

“Nagrada je 37.500 evra i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji”, saopštila je policija u Štutgartu.

Policija navodi da je osumnjičena žena visoka 174 centimetra, i da ima plavo-zelene oči i plavu kosu. Ima nekoliko tetovaža po celom telu, posebno na rukama.

Mirnesa je prethodnih dana postala i internet senzacija u Nemačkoj, ali i na Balkanu. Kako je policija pored snimaka sa nadzornih kamera objavila i fotografije sa Instragrama atraktivne Miki, svi su počeli da komentarišu njen izgled. Navodno je pre nego što se zaposila u kompaniji za transport novca radila kao konobarica u lokalnom kafiću u Štutgartu.

„Za oko“ im je zapalo i to što na svim fotografijama izgleda besprekorno, kao i to što je uvek obučena u novu firmiranu i skupu odeću.

Istorija se ponavlja

Inače, ovo nije prvi put da žena bude akter pljačke slične ovoj. Pre nešto više od godinu dana, Jasemin Gundogan je je opljačkala firmu za siguran prevoz novca u Bremenu u Nemačkoj u kojoj je radila. Ukrala je osam miliona evra.

Jasemin je bila odgovorna za pakovanje novčanica u kasete za gotovinu, koje bi kasnije bile transportovane do bankomata u filijalama banaka pomoću zaštitnog transportera.

Kurir.rs/Nova/Bild

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track