RUSKI "TRGOVAC SMRĆU" RAZMENJEN ZA KOŠARKAŠICU! VIKTOR BUT ZAVRŠIO PREGLEDE: Supruga progovorila o njegovom zdravstvenom stanju
Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

RUSKI "TRGOVAC SMRĆU" RAZMENJEN ZA KOŠARKAŠICU! VIKTOR BUT ZAVRŠIO PREGLEDE: Supruga progovorila o njegovom zdravstvenom stanju

Planeta -

Viktor But, koji se nedavno vratio u domovinu iz američkog zatvora usled razmene zatvorenika između Rusije i Sjedinjenih Država, završio je na lekarskom pregledu u jednom od medicinskih centara u Moskvi.

Ala But, supruga Viktora Buta rekla je da tokom niza lekarskih pregleda specijalisti nisu otkrili nikakve ozbiljne abnormalnosti u zdravlju njenog supruga, prenosi TASS .

- Prema pregledu, sve je u prihvatljivom redu. Svi smo imali grip nedelju dana. Sada se popravljamo - rekla je Butova supruga.

0081562374, Viktor But
foto: Natthawat Wongrat / Zuma Press / Profimedia

Prethodno je But rekao da se rukovao sa američkom košarkašicom Britni Griner , za koju je razmenjen. Takođe je nagovestio da joj želi sreću.

Viktor But je uhapšen 2008. godine u Bangkoku na osnovu naloga koji je izdao lokalni sud na zahtev Sjedinjenih Država . Rus je optužen za ilegalno snabdevanje oružjem pobunjeničkoj grupi „Revolucionarne oružane snage Kolumbije“, koju Vašington smatra terorističkom grupom. Dve godine kasnije, But je izručen Sjedinjenim Državama. U aprilu 2012. čovek osuđen je na 25 godina zatvora i novčanu kaznu od 15 miliona dolara.

But je 8. decembra vraćen u Rusiju kao rezultat dogovora sa Sjedinjenim Državama o njegovoj razmeni za američku košarkašicu Britni Griner - prenela je agencija TASS.

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track