HOROR NA TAJLANDU, HTEO DA USLIKA SELFI, PA ISPAO IZ VOZA I POGINUO: Kada su mu našli dokumenta, uočili su nešto NELOGIČNO (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

HOROR NA TAJLANDU, HTEO DA USLIKA SELFI, PA ISPAO IZ VOZA I POGINUO: Kada su mu našli dokumenta, uočili su nešto NELOGIČNO (VIDEO)

Planeta -

Irski turista Patrik Vord (45) poginuo je u utorak na Tajlandu nakon što je pao iz voza u pokretu, saopštila je tajlandska policija.

Patrik Vord je pao sa voza u provinciji Kančanburi, zapadno od glavnog grada Bangkoka, dok je voz, krećući se slabijom brzinom, prolazio pored slikovitog pejzaža, prenosi CNN.

Zvaničnici su naveli da je Vord možda pao dok je hodao između vagona. Oni su takođe naveli da, iako mu u pasošu piše da je iz Irske, da je reč o muškarcu rođenom na Novom Zelandu, te da njegovo trenutno prebivalište nije poznato, prenosi Independent.

Kako navode lokalni mediji, Vord je bio u toaletu u vozu, da bi potom otvorio vrata s namerom da vidi pogled i zabeleži nekoliko fotografija dok su prolazili duž stena iznad pećine Krasae u provinciji Kančanaburi, 145 km od Bangkoka.

U tom trenutku je, kako prenose mediji, navodno iskliznuo iz klimavog voza koji je star čak 75 godina, koji se kretao istim drvenim šinama izgrađenim od strane ratnih zarobljenika u Drugom svetskom ratu, 1940-ih godina.

Policija je brzo obaveštena o incidentu i medicinski radnici su požurili da pomognu Vardu, ali nisu mogli da ga reanimiraju, rekao je načelnik policije Kiatisak.

Vord se ukrcao na voz sa stanice River Kvai u Kančanaburiju, provinciji poznatoj po svojim prirodnim atrakcijama, uključujući pećine Krasae, u blizini mesta incidenta.

Mnoge posetioce privlači i istorija železnice, koju je proslavio film o Drugom svetskom ratu iz 1957. godine, Most na reci Kvaj. Železnička ruta, koju su izgradili ratni zarobljenici, nekada je povezivala Tajland sa susednim Mjanmarom.

Vord je ušao na Tajland sa turističkom vizom 26. decembra, navode vlasti.

Policijski uviđaj je u toku.

(Kurir.rs/CNN/Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track