MIRNESA MIKI PLANIRALA PLJAČKU SAMO 250 METARA OD POLICIJE: Uzela milion i nestala, na vratima njenog stana nalazi se JEDNA PORUKA
Foto: Printscreen/Youtube/AvazTV, Printscreen/Instagram, Profimedia

nemački mediji bruje

MIRNESA MIKI PLANIRALA PLJAČKU SAMO 250 METARA OD POLICIJE: Uzela milion i nestala, na vratima njenog stana nalazi se JEDNA PORUKA

Planeta -

Nemački mediji ne prestaju da pišu o Mirnesi S. koja je, kako tvrde, ukrala više od milion evra iz kompanije u kojoj je radila.

Naime, nemački Bild je otkrio da je Mirnesa živela na trećem spratu u stambenoj zgradi u Kanstatu. Odatle je bila udaljena samo 250 metara od glavnog ulaza u prostorije Kriminalističke policije.

Mirnesa je u oktobru, radeći za kompaniju koja je između ostalog obavljala i poslove transporta novca u Štutgartu, ukrala milion evra. Stavila je novac u crnu torbu i nestala, navodi Bild.

Danas je njen stan prazan, a policija je promenila bravu. Na vratima njenog stana visi poruka glavne inspektorke: "Vaš profilni cilindar je zamenjen! Pravi ključevi su kod policije", piše Bild.

Mirnesa se u ovaj stan uselila na leto 2021., a njena komšinica je novinarima rekla da joj se predstavila kao direktorka ekspoziture i da radi od podneva do uveče.

1 / 10 Foto: Privatna Arhiva

Podsećamo, Mirnesa iz Busovače digla je celu Nemačku na noge zbog krađe više od milion evra iz kompanije u kojoj je radila.

Za njom je u toku potraga, a policija joj danima ne može ući u trag. U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a pre zaposlenja u ovoj kompaniji radila je kao konobarica.

Kako je ranije saopšteno iz nemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca. Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu.

Policija je na zvaničnoj internet-stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 evra.

Kada je reč o njenoj porodici, Mirnesa ima brata blizanca, još jednu sestru i majku.

Njen otac Ismet Bešlić je preminuo prošle godine. U Busovači je izgradio veliku kuću u koju su, kako kažu komšije, povremeno dolazili.

Novinari Bilda su posetili i komšiluk u kojem je živela, a jedan od komšija, koji je želeo da ostane anoniman je rekao da je bila veoma "upečatljiva".

"Viđao sam je kada bi šetala, bila je zaista upadljiva pojava. Svojevremeno se predstavljala kao menadžerka filijale", rekao je on.

Kako prenosi Bild, jedno je sigurno - novac nije uzimala postepeno tokom dužeg perioda, već je čitavu sumu ukrala odjednom.

(Kurir.rs/Avaz/Bild)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track