ŠAMANI PREDVIDELI KRAJ RATA U UKRAJINI: Mirovni sporazum do avgusta, ali biće drugih tragedija, Ameriku čekaju ZEMLJOTRESI
Foto: EFE. EPA-EFE/Paolo Aguilar

tradicionalna svečanost u peruu

ŠAMANI PREDVIDELI KRAJ RATA U UKRAJINI: Mirovni sporazum do avgusta, ali biće drugih tragedija, Ameriku čekaju ZEMLJOTRESI

Planeta -

Mir između Rusije i Ukrajine je na pomolu u novoj godini – tako je u sredu predvidela grupa šamana i iscelitelja u glavnom gradu Perua Limi, prenosi Rojters.

Na vrhu brda, šamani, obučeni u tradicionalnu andsku odeću, dočekali su predstojeću godinu u ceremoniji pročišćenja koja je uključivala cveće, tamjan, zmiju i fotografije ukrajinskog i ruskog predsednika.

"Sve će se ovo smiriti. Doći će mir, spokoj. To smo videli", rekao je šaman Kleofe Sedano, predviđajući da će mirovni sporazum biti potpisan do avgusta.

Ceremonija, koja se održava svake godine krajem decembra, dolazi deset meseci nakon ruske invazije na Ukrajinu u kojoj je na desetine hiljada mrtvih. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski energično promoviše mirovni plan od 10 tačaka .

Izdavajući svoje predznake nakon što su lebdeli nad listom cveća i listova koke, sa lobanjama na zemlji, šamani su predviđali i prirodne katastrofe.

„Sledeće godine će biti zemljotresa, ali ne u glavnom gradu Perua, na drugom mestu, uglavnom u inostranstvu u severnom delu Amerike, što bi mogle da budu SAD... biće mnogo tragedija, uglavnom klimatskih, “ rekao je šaman Valter Alarkon.

(Kurir.rs/Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track