STARICA PALA NIZ STEPENICE, ČEKALA HITNU 23 SATA! Konačno se pojavili i odveli je u bolnicu, a onda je usledila nova agonija
Ilustracija, Foto: Shutterstock

STARICA PALA NIZ STEPENICE, ČEKALA HITNU 23 SATA! Konačno se pojavili i odveli je u bolnicu, a onda je usledila nova agonija

Planeta -

Džin Stringer (90) iz Glostera u Velikoj Britaniji pala je 26. decembra oko 15.30 pala niz stepenice u svojoj kući i tada povredila kuk. Nesrećna starica ostala je na podu 23 sata, jer je toliko trebalo ekipi Hitne pomoći da dođe i pomogne joj.

Naime, prema rečima porodice, nesrećnu staricu nisu smeli da pomeraju zbog bolova, pa su zbog toga čekali lekare da dođu i pomognu joj. Njena agonija se nije završila ni kad je prebačena u prijemno odeljenje lokalne bolnice, jer je i tu morala da čeka još četiri sata. Džin je tada pružena pomoć u hodniku traumatološkog i ortopedskog odeljenja, pre nego što je odvedena na operaciju kuka.

Služba Hitne pomoći pravdala se povećanim brojem poziva dan nakon katoličkog Božića, a ovo nije jedini slučaj čekanja. Prema izveštaju, skoro 500 ljudi čekalo je hitnu pomoć 28. decembra, a obim poziva u odnosu na prošli novembar porastao za 46 odsto.

Unuka bake Džin, inače radi kao medicinska sestra, pozvala je hitnu pomoć u 15.47, ali, kako je izjavila za medije, nije joj rečeno kada pomoć stiže.

bolnica
foto: Profimedia

- Baka je bila u strašnim bolovima, nismo mogli da je pomerimo. Namestili smo je jastucima koliko smo mogli, zagrejali je i čekali - izjavila je unuka, piše Blic.

Dežurni volonter zajednice došao je oko 20 časova uveče, ali nije mogao da joj ublaži bolove. U 7.30 sledećeg jutra unuka je ponovo pozvala hitnu pomoć, ali oni i dalje nisu mogli da kažu kada će doći. Konačno u 14.44 kada su bolničari došli, priznali su da nisu odmah shvatili da Džin toliko dugo leži na podu.

- To je tako poražavajuće za sve medicinske sestre, bolničare i doktore koji rade najbolje što mogu- dodala je starica.

Lokalna služba hitne pomoći se izvinila porodici, objašnjavajući da se učinak bolničara još od pandemije nije vratio na nivo na kojem je bio, a ogroman pritisak koji trpi zdravstveni i socijalni sistem je dodatni razlog zbog kojeg je došlo do incidenta.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track