ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO AMERIKU: Studentkinje i student IZMASAKRIRANI na spavanju, osumnjičeni visoko obrazovan sa ČUDNIM NAVIKAMA
Foto: Printscreen Daily Mail

UHAPŠEN POSLE VIŠE OD MESEC DANA

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO AMERIKU: Studentkinje i student IZMASAKRIRANI na spavanju, osumnjičeni visoko obrazovan sa ČUDNIM NAVIKAMA

Planeta -

Brajan Kristofer Koberger (28), osumnjičen je za ubistvo četiri studenta Univerziteta Ajdaho u gradiću Moskva.

Koberger, 28 je uhapšen u petak u tri sata ujutru u gradu Česnuthil,u oblasti Morno na istoku Pensilvanije, a navodi se da je njegov DNK pronađen na mestu zločina, navodi Dejli mejl.

Policajci su uspeli da otkriju ko je vlasnik automobila Hjundai Elantra koji je viđen u oblasti gde se desio zločin.

Vlasti su otkrile da je osumnjičeni napustio to područje i otputovao u Pensilvaniju, gde ga je pratio nadzorni tim FBI-a.

On je bio pod prismotrom četiri dana, dok su istražitelji moskovske policije i policije države Ajdaho radili na dobijanju naloga za hapšenje.

Studenti iz Ajdaha ubijeni su ubodima nožem u iznajmljenoj kući nedaleko od kampusa u ranim jutarnjim časovima 13. novembra.

Rezultati autopsije pokazuju da je ubistvo izvršeno dok su studenti spavali. Policija navodi da su pojedini studenti imali odbrambene rane i da su izbodeni više puta.

Žrtve su Kajli Gonsalves (21), Medison Mogen (21), Ksana Kernodle (20) i Ksanin dečko brucoš, Itan Čejpin (20)

Kako navodi Dejli mej, Kohberger je pitao da li je još neko uhapšen kada je priveden.

Pošto nije ranije hapšen, nejasno je kako su se zvaničnici domogli njegovog DNK.

Osumnjičeni za smrt četvorice studenata Univerziteta u Ajdahu zabrinuo je svoju porodicu svojim bizarnim navikama u ishrani, rekao je rođak.

Govoreći ekskluzivno za Njujork post, bivša tetka Brajana Kobergera rekla je da je njegov način ishrane bio „veoma, veoma čudan“.

„Bilo je više veganstva“, rekla je tetka, koja je odbila da bude identifikovana, ali je rekla da je prethodno bila udata u porodicu.

„Njegova tetka i ujak su morali da kupe nove šerpe i tiganje jer on nije hteo da jede ništa u čemu je ikada bilo kuvano meso. Delovao je da ima veoma jak opsesivno-kompulzivni poremećaj".

U vreme hapšenja, Koberger bio na doktorskim studijama iz krivičnog pravosuđa na Državnom univerzitetu Vašington u Pulmanu, samo 16 milja od Moskve.

Kohberger je takođe stekao zvanje magistra umetnosti na Univerzitetu DeSales u Pensilvaniji 2022.

(Kurir.rs/Daily mail/New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja