PRIGOŽIN PORUČIO IZ BAHMUTA: Prvo ćemo da pobedimo unutrašnju birokratiju i korpuciju, a onda Ukrajinu i NATO pakt! VIDEO
Foto: Printscreen

PORUKA PUTINOVOG KUVARA

PRIGOŽIN PORUČIO IZ BAHMUTA: Prvo ćemo da pobedimo unutrašnju birokratiju i korpuciju, a onda Ukrajinu i NATO pakt! VIDEO

Planeta -

Jevgeniji Prigožin, osnivač grupe Vagner novogodišnju noć preživeo je na prvoj linjiji fronta udaljen od glamura Moskve i Sankt Peterburga. Najpre je posetio ukrajinske zarobljenike, a onda i borce iz redova grupe "Muzičara", koji se bore u Bahmutu na istoku.

U razgovoru sa njima na prvoj liniji fronta borci su u kameru imali priliku da kažu novogodišnje čestitke za svoje porodice i prijatelje, a onda su se osvrnuli i na ono što im je na frontu trenutno najpotrebnije.

Za uspešno zauzimanje Bahmuta, borci grupe "Muzičari" su rekli da im nedostaju oklopna vozila i još granata, artiljerijskih i minobacačkih kako bi grad u potpunosti zauzeli.

Posle toga obratio im se i Prigožin sa jednom veoma važnom porukom, prvo koja je upućena vojnoj i civilnoj ruskoj birokratiji, a onda i ukrajinskoj vojsci, ali i NATO paktu.

"Pobeda će biti naša. Ove godine ćemo pobediti, ali prvo moramo da pobedimo unutrašnju birokratiju i korupciju, pa ćemo pobediti Ukrajince, NATO i ceo svet. Druga je stvar da nas birokrate i korumpirani činovnici sada neće čuti, oni trenutno piju šampanjac", rekao je Prigožin.

Prethodno Prigožin je obišao i borce kod Bahmuta, sa moj liniji fronta uz poruku:

"Kada imaš tim koji veruje u tebe, za koji možeš da navijaš, treba da dođeš kod njih. Svako od njih se zapita kako njegovi rođaci tamo dočekuju Novu godinu dok oni rade ovde? Moj zadatak je da budem ovde sa njima, rekao je Prigožin.

Inače lider Vagnera ukrajinskim zarobljenicima poklonio je po gajbu svežih mandarina i čestitao i Novu godinu.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track