ŠKOLA PUNA RUSKIH REZERVISTA U MAKAJEVKI SRAVNJENA SA ZEMLJOM: Pale 4 HIMARS rakete! Niko ne zna broj stradalih VIDEO
Foto: Twitter

izenandni udar

ŠKOLA PUNA RUSKIH REZERVISTA U MAKAJEVKI SRAVNJENA SA ZEMLJOM: Pale 4 HIMARS rakete! Niko ne zna broj stradalih VIDEO

Planeta -

Ruska vojska u nedelju kasno uveče priznala je da su Ukrajinci juče ispalili četiri rakete M-30 iz samohodnog višecevnog lansera HIMARS, od kojih je jedna pogodila srednju školu u Makajevki u Donabsu u kojoj su bili smešteni ruski mobilisani rezervisti.

Kako javljaju ruski Telegram kanali napad se dogodio posle ponoći 1. januara. Otuda se može zaključiti i zašto je juče Ukrajina ceo dan pod žestokim napadima dronova kamikaza. Pretpostavlja se da je u pitanju osveta.

Meštani kažu ruskim izveštačima da su ispaljene četiri rakete, od kojih je ruska PVO obrila tri, dok je četvrta pogodila školu direktno, posle čega je usledila stravična eksplozija.

S druge stane neki snimci ukazuju da PVO nije ni borbeno delovala, već da su sve četiri rakete pale, a udarc poslednje bio je najjači.

Podaci o broju žrtava su oprečni. Prema jednim izvorima oko 50, drugima više od 100, dok neki tvrde da je čak 500 nastradalih, pa i da se radi o pripadnicima grupe Vagner.

makajevka, raketiranje, škola
foto: Twitter

Ono što je zanimljivo jeste, da se ova škola nalazi na udaljenosti od linije fronta na oko 10 kilometara.

Među ruskim Telegram kanalima širi se vest da je nemar i neopreznost glavni krivac za ovu tragediju i da se traži odgovornost onih koji su smestili mobilisane rezerviste u tu zgradu.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track