INDIJSKI VODITELJ IZ PIŠTOLJA UBIO PRIJATELJA SVOG SINA NA PROSLAVI NOVE 2023: Izdalo ga srce od ŠOKA i tuge!
Foto: Shutterstock

slučajno povukao oroz

INDIJSKI VODITELJ IZ PIŠTOLJA UBIO PRIJATELJA SVOG SINA NA PROSLAVI NOVE 2023: Izdalo ga srce od ŠOKA i tuge!

Planeta -

Novogodišnja žurka u indijskoj saveznoj državi Karnataka pretvorila se u tragediju, kada je poznati voditelj Mandžunat Olekar (67) pripremao svoj pištolj da iz njega ispali hice u novogodišnjoj noći, ali je jedan od hitaca pogodio Vinaia U (34) koji je stajao pored njega.

Policija je započela istragu o incidentu.

GK Mithun Kumar, policijski nadzornik, Shivamogga, rekao je za BBC Hindi da je Olekar tokom žurke u subotu punio pištolj kada je "slučajno pritisnuo okidač", pucajući u Vinaia, koji je bio prijatelj njegovog sina.

"Vatreno oružje može da se koristi samo u određenim okolnostima. Ne da puca u vazduh radi proslave", rekao je policijski zvaničnik.

Vinaj je hitno prebačen u bolnicu nakon incidenta, ali je preminuo u nedelju uveče.

„Posle incidenta, Olekar je doživeo šok i kolabirao“, rekao je Kumar.

Bizaran incident toliko je šokirao stanovnike Šivamoge da su čak i oni koji nisu poznavali biznismena otišli ​​u njegovu kuću da odaju počast.

Samo sam se osećao tužan, pa sam otišao da se poklonim“, rekao je jedan stanovnik grada.

Praksa ispaljivanja hitaca u vazduh za obeležavanje venčanja i drugih posebnih prilika uobičajena je u mnogim delovima Indije - to često dovodi do slučajnih smrti i povreda.

Policijski zvaničnici su rekli da je Olekar, koji je imao dozvolu za pištolj, navodno njime koristio i prethodnih godina kako bi obeležio dolazak nove godine.

Kurir.rs/BBC/BBC Hindu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track