MILIONERKA ĐIĐI KOJA JE UBILA SVOG SINA (8) NAĐENA MRTVA U KUĆI: Utvrđuje se uzrok smrti u Bruklinu, na licu mesta našli BELEŠKU
Foto: John Marshall Mantel / ddp USA / Profimedia

MILIONERKA ĐIĐI KOJA JE UBILA SVOG SINA (8) NAĐENA MRTVA U KUĆI: Utvrđuje se uzrok smrti u Bruklinu, na licu mesta našli BELEŠKU

Planeta -

Điđi Džordan (62), milionerka iz farmaceutske industrije, koja je osuđena za ubistvo iz nehata svog osmogodišnjeg sina, pronađena je mrtva u svojoj kući u Bruklinu, a policija ovo istražuje kao moguće samoubistvo, prenosi The New York Post.

Njeno telo pronađeno je u petak oko pola sata nakon ponoći u njenom stanu u Stajvesant Hajtsu, prema izvorima, samo nekoliko sati nakon što je sutkinja američkog Vrhovnog suda Sonja Sotomajor izdala nalog kojim se očekivalo da će Džordan (62) biti vraćena u zatvor.

Uzrok smrti još nije utvrđen, ali izvori kažu da je na licu mesta pronađena beleška.

Označava ono što bi moglo biti poslednje poglavlje u dugoj priči punoj bizarnih obrta.

Gigi Jordan, Điđi Džordan
foto: John Marshall Mantel / ddp USA / Profimedia

Džordan je optužena da je u februaru 2010. u luksuznom apartmanu hotela Peninsula nasilno hranila svog autističnog sina Džuda Miru smrtonosnom dozom tableta.

Tokom čudnog, šestonedeljnog suđenja, Džordanovi advokati su tvrdili da je ona ubila dečaka dok je bila u stanju ekstremnog emocionalnog poremećaja, strahujući da će je njen bivši muž ubiti.

Porota na Menhetnu oslobodila ju je od najveće tačke optužnice za ubistvo, ali je Džordan proglašena krivom za ubistvo iz nehata 2014.

Điđi je osuđena na 18 godina zatvora, ali je savezni sudija odbacio njenu osudu 2020. godine zbog proceduralne greške.

Gigi Jordan, Điđi Džordan
foto: John Marshall Mantel / ddp USA / Profimedia

Sudski sudija je nakratko zapečatio sudnicu zbog prigovora Điđinih advokata, a američki sudija za prekršaje Sara Kejv odlučila je da, iako greška nije naškodila Điđinom slučaju, njeno pravo na pravično suđenje iz Šestog amandmana je povređeno.

Džordan je izbačena iz zatvora 9. decembra 2020, nakon što je odslužila više od 10 godina svoje kazne. U to vreme, Kejv je naredio da je puste u kućni pritvor uz kauciju od 250.000 dolara dok se njen slučaj odvijao.

Sotomajor je u četvrtak izdala naredbu kojom je poništila prethodni nalog od 20. decembra, dozvoljavajući Džordanovoj da ostane na slobodi uz kauciju dok je viši sud razmatrao njenu žalbu, izvestio je Law & Crime.

(Kurir.rs/New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track