POGOĐEN METKOM U GRUDI: U sukobu sa izraelskim vojnicima tokom racije u izbegličkom logoru poginuo 15-godišnji palestinski dečak
Foto: EPA-EFE/MOHAMMED SABER

tragedija

POGOĐEN METKOM U GRUDI: U sukobu sa izraelskim vojnicima tokom racije u izbegličkom logoru poginuo 15-godišnji palestinski dečak

Planeta -

Izraelski vojnici ubili su danas jednog petnaestogodišnjeg palestinskog dečka u sukobima kraj Vitlejema na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Kako je navedeno Adam Esam Šaker Ajad je pogođen metkom u grudi tokom izraelske vojne racije u izbegličkom logoru Dehejšeh, preneli su izraelski mediji.

Sukobi su izbili kada izraelske snage ušle u logor. Palestinci su bacali eksploziv, molotovljeve koktele i kamenice na vojnike, saopštila je izraelska vojska.

U saopštenju se dodaje da su vojnici i granični policajci pucali na Palestince, a palestinski mediji su javili da je najmanje jedna osoba uhapšena u logoru.

Telo poginulog dečaka je uvijeno u zastavu Narodnog fronta za oslobodjenje Palestine uoči sharane, što nagoveštava moguću povezanost sa tom ekstremističkom organizacijom, javljaju izraelski mediji.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Ajad je treći Palestinac koga su ubile izraelske snage od 1. januara.

U ponedeljak su ubijena dva naoružana Palestinca u sukobu sa vojnicima na severu Zapadne obale.

Napetost je pojačana u regionu u proteklim mesecima jer su učestale izraelske racije posle niza palestinskih napada u Izraelu.

Rano jutros je širom Zapadne obale uhapšeno 13 traženih Palestinaca i oduzeto nelegalno oružje. Sukoba je bilo i u palestinskom gradu Dženinu.

Izraelska vojska je jutros takodje pripremila rušenje dve kuće osumnjičenog ekstremiste, u Ramali i u istočnom Jerusalimu.

One pripadaju Eslamu Frukhu za koga se sumnja da je povezan s organizacijom Islamska država, a optužen je za smrtonosni bombaški napad u Jerusalimu u novembru.

Frukh (26), stanovnik Izraela, je navodno podmetnuo bombe na dve autobuske stanie kraj ulaza u Jerusalim. U eksplozijama su ubijene dve osobe.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track