U UKRAJINI SE BORI BATALJON RUSKIH FUDBALSKIH HULIGANA Navijači se udružili u jedinicu Espanjola, kao maskotu imaju MLADUNČE LAVA
Foto: Printscreen YT

SVE RAZLIKE OSTAVLJENE PO STRANI

U UKRAJINI SE BORI BATALJON RUSKIH FUDBALSKIH HULIGANA Navijači se udružili u jedinicu Espanjola, kao maskotu imaju MLADUNČE LAVA

Planeta -

Rusija je napravila bataljon ekstremnih fudbalskih huligana da se bore u Ukrajini.

Ljuti navijači su ostavili po strani pripadnost navijačkim grupama i sada se bore za Putina kao deo paravojnih snaga takozvane Donjecke Narodne Republike.

Komandant ove "jedinice huligana", je Stanislav „Španac“ Orlov (41), koji se separatistima pridružio 2014. kada je bio šef izviđačke čete „Lobanja i kosti“ koja je delovala u Horlivki i Debaljcevu.

Jedinica koja je poznata kao Espanjola, deo je bataljona Vostok - a ona uključuje navijače klubova poput CSKA, Zenita, Spartaka, Torpeda i Lokomotive, kao i jednu od najozloglašenijih grupa Orelski mesari.

Njihova glavna maskota je mladunče lava koje su "pronašli" tokom borbi u Mariupolju, ali imaju i usvojenog psa.

"Sporovi među navijačima različitih klubova su zabranjeni", rekao je Orlov medijima. „Sve to mora biti ostavljeno negde tamo, daleko, baš kao i alkohol".

Huligani su izgubili jednog borca u ratu, ali ih je to samo podstaklo.

Navijač moskovskog CSKA Maksim Šmanin (44) imao je herojski ispraćaj na prošlog meseca.

„Motivacija da se ostane i da se bori se samo pojačala“, rekao je Orlov na snimku RIA Novosti.

On je za „Večernju Moskvu“ rekao: „Borbeni deo odreda su ljudi koji imaju vojno iskustvo ili su služili vojsku Posle kratkog kursa obuke oni se direktno bore u zoni specijalne operacije".

„Moj cilj je da sve huligane povučem u jednu strukturu", rekao je Orlov, koji tvrdi da ima na "stotine" njih koji žele da se pridruže, i veliku podršku u "pozadini", koja obezbeđuje snabdevanje boraca.

"Mogli bismo da napravimo ogromnu jedinicu, ali jednostavno nemamo prostora za sve“, rekao je Orlov.

(Kurir.rs/mirror.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track