"SUDBINA ERDOGANA NIJE VIŠE U NJEGOVIM RUKAMA" Lalić prokomentarisao predstojeće izbore u Turskoj: ONI SADA DRŽE SVE KARTE
Foto: Kurir TV, AP Burhan Ozbilici

KURIR TV

"SUDBINA ERDOGANA NIJE VIŠE U NJEGOVIM RUKAMA" Lalić prokomentarisao predstojeće izbore u Turskoj: ONI SADA DRŽE SVE KARTE

Planeta -

U Turskoj će 23. juna biti održani i predsednički i parlamentarni izbori. Oni če nesumnjivo biti jedni od najvažnijih izbora u svetu ove godine.

Takođe, po prvi put otkako je Erdoganova konzervativna Partija pravde i razvoja došla na vlast 2002. godine, postoji ozbiljna perspektiva političkih promena.

Prema anketama, Erdogan je u ozbiljnim političkim problemima, a AKP jedva dobija 30 odsto podrške.

Redžep Tajip Erdogan
foto: EPA / RICCARDO ANTIMIANI

Vojislav Lalić, nekadašnji dopisnik Tanjuga iz Turske, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je otkrio da li predsednik Redžep Tajip Erdogan može da izgubi podršku, pre svega zbog ekonomske krize.

- Erdoganovu sudbinu će ovoga puta dosta puno odrediti opozicija. Njih 6 po prvi put su uspeli da se nađu za istim stolom. To su male partije, ali kada se sve skupa spoje one mogu da mu nanesu težak udarac. One su postigle dogovor da promene sistem vladavine - rekao je Lalić i dodao:

- Kao što je poznato Erdogan je uveo predsednički sistem i kako neki kažu on se ponaša kao izabrani sultan. Svoje poluge vlasti drži u svojim rukama. Opozicija se dogovorila da ako pobedi, vratiće ponovo parlamentarni sistem. Turska na primer nema premijera jer je to mesto Erdogan ukinuo posle promene ustava.

01:26

SUDBINU ERDOGANA ODREDIĆE ONI! Lalić progovorio o predstojećim izborima u Turskoj: Sprema se PROMENA SISTEMA VLADAVINE?!

On se potom i osvrnuo na najveći problem sa kojim se trenutno opozicione partije bore.

Problem kod opozicionih partija je što još uvek ne mogu da se dogovore oko kandidata za šefa države. Najčešće se pominje gradonačelnik Istanbula Imamoglu, međutim oko njega nema jedinstva. Erdoganu bi ovoga puta najviše mogla da pomogne opozicija, ukoliko se ne dogovore - rekao je Lalić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja