"RUSIJU TREBA NAPADATI KROZ MEKI TRBUH, A TO JE UKRAJINA" Đošić: Zelenskog će uhapsiti jer je naneo ogromnu štetu svojoj zemlji!
"Ukrajini ističe vreme", Foto: Aris Messinis / AFP / Profimedia, Shutterstock

ističe vreme

"RUSIJU TREBA NAPADATI KROZ MEKI TRBUH, A TO JE UKRAJINA" Đošić: Zelenskog će uhapsiti jer je naneo ogromnu štetu svojoj zemlji!

Planeta -

Kondoliza Rajs, američka političarka, kaže da se ukrajinska ekonomija i vojska skoro u potpunosti oslanjaju na pomoć Zapada.

Koliko će Zapad moći da nastavi sa podrškom Ukrajini? Rusko ministarstvo odbrane navelo je da je više od 600 ukrajinskih vojnika ubijeno u raketiranju Kramatorska, grada u Donbasu, i da je to bila osveta za napad uoči Nove godine na školu u Makejevki. Dok se ruska i ukrajinska strana se međusobno optužuju da nisu poštovale primirje, iako je Kijev u startu Putinov predlog za prekid vatre tokom Božića smatrao licemernim.

Gost u jutarnjem programu Redakcija Milorad Đošić pukovnik u penziji, govorio je na ovu temu.

- 2023. će da bude kao i 2022. godina. Rusi bi mogli da se potrude i da završe sve kako treba - započeo je, istakavši:

- Ceo Zapad je na strani Ukrajine.

03:38

Koliko dugo će Zapad moći da nastavi sa podrškom Ukrajini?

Rusi nisu upregli sve "konje"

- Rusi još uvek nisu upregli drugog konja u trojci, nego ovog malo razigravaju. Ako uključe Belorusiju daju signal da može da se uključi i Poljska, a šta briga nekog Engleza tamo za Poljake? To su za njih sve Sloveni, "žnjta" klasa ljudi - rekao je.

Prokomentarisao je upozorenje Kondolize Rajs, bivše državne sekretarke SAD-a, koja je izjavila da Ukrajini vreme ističe i da ukoliko ne dođe do preokreta na terenu da će Zapad pritisnuti Kijev na pregovore.

- Tu se ne zna ko šta radi. U 19 veku Oto Fon Bizmark je rekao, da u Rusiju treba ulaziti kroz meki trbuh, a to je Ukrajina. Biće problema u narednom periodu. Ko će se setiti Volodomira Zelenskog? Njega će uhapsiti zato što je naneo ogromnu štetu svoju zemlji! Biti američki neprijatelj je teško, a biti američki prijatelj je još teže! - rekao je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja